İZMİT'in Çayırköy Mevkii'nde bu yıl kurulan kurban pazarına kurbanlıklar gelmeye başladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden getirilen büyükbaş hayvanlar 7-10 bin TL arasında satılıyor. Alıcılar, fiyatları yüksek bulurken, satıcılar bu yıl daha uygun fiyata hayvan sattıklarını söyledi.
Kurbanlık almak için pazara gelenler geçen yıla oranla fiyatların yüksek olmasından yakınırken hayvan satıcıları ise hayvanların çadırı, yem, yol, belediyeye ödedikleri paradan dolayı kar edemedikleri buna rağmen uygun fiyata hayvan sattıklarını söyledi. Fiyatları geçen yıal oranla yüksek bulduğunu söyleyen Recep Subaşı, "Geçtiğimiz yıl hisseler 1000 lirayı bulurken bu yıl 1200 lira civarında oldu. Neden bu et fiyatları bu kadar artıyor anlayamıyorum. Her yıl bu fiyatlar artcak mı? Satıcılar fiyatların normal olduğunu söylüyorlar ama bizlere bu fiyatlar yüksek geliyor" dedi.
Uygun fiyatlara hayvan sattıklarını söyleyen satıcılarından Serkan Moğultay, Kars'dan bu yıl 80 hayvan getirdiklerini anlattı. Moğultay, şöyle dedi:
"Şu ana kadar 9 hayvan sattık. Burada satılan hayvanların kilosu 29-30 liradan yukarı çıkmıyor. Biz çok yüksek rakama kurban satmıyoruz. Geçen sene yem 30 liraydı. bu sene 52 lira. Saman 7 liraydı bu sene 14 lira. Halkımız gönül rahatlığıyla pazarımıza gelebilir. Heryerde et 35 lira burada 29 lira. Hiçbir arkadaşımız burada ete 30 lira diyemez. Pazarın bir raiç fiyatı var" dedi.
Bu yıl satışların erken başladığını söyleyen hayvan satıcısı Kazım Şen, "80 baş hayvan getirdim. Geçen seneye oranla bu yıl satışlarımız erken başladı. Kurban sonuna kadar bu hayvanların hepsini satmayı düşünüyorum. Vatandaşlarımız ilgi gösteriyor. Geçen seneye oranlar hisse fiyatlarında biraz artış oldu. Nedeni de yem, çadır, kira paraları.  Her vatandaşın kesesine uygun hayvan var. Biz elimizden gelen tüm kolaylığı  yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI