Doğu Anadolu Bölgesinin tek A grubu göz merkezi Urartu Göz, teknolojinin son cihazlarını Van ve bölge halkının hizmetine sunuyor.

Yaklaşık 14 yıldır Van’da bölge halkına hizmet veren Urartu Göz, teknolojinin son cihazlarıyla hizmetin en iyisini sunmaya devam ediyor. Doğu Anadolu Bölgesindeki tek A grubu göz merkezini Van’da kurmanın gururunu yaşadıklarını belirten Urartu Göz kurucularından Operatör Dr. Atilla Yazıcıoğlu, “2016 yılında oluşturduğumuz yeni binamız tamamen göz merkezi konsepti ile yapılmış olup Türkiye’deki tüm göz merkezleri gezilerek A grubu göz merkezi standartlarına göre yapılmıştır. Türkiye’de A grubu göz merkezleri Sağlık Bakanlığı standartlarına göre en üst seviyedeki merkez anlamındadır. A grubu göz merkezi bu standartlarda en ileri teknolojiye, en modern yapıya sahip merkezi ifade etmektedir. Bizde ilimizde ve bölgemizde tek olarak A gurubu bir göz merkezi kurduk. Altı katlı olan merkezimizde 6 uzman doktor ve 30 personelimizle halkımıza hizmetin en iyisini sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Urartu Göz merkezinde özellikle Excimer Lazer cihazının son versiyonu ile vatandaşlara büyük bir hizmet sunduklarının altını çizen Yazıcıoğlu, “Burada bölge halkı için en önemli yaptığımız şey, göz çizdirme ameliyatı olarak bilinen Excimer Lazer cihazı ve bu cihazında en son versiyonunu getirmiş olmamızdır. Halkımız daha önce bunun için Ankara, İstanbul ve İzmir’e gitmesi gerekirken, bu hizmetleri biz Van halkının ayağına getirdik. Son derece modern ve son derece uygun şartlarla bu cerrahiyi uygulamaktayız. Bunun yanında her doktorumuzun kendine ait ileri derecede yaptığı tecrübelere bağlı göz kapağı estetiğinden katarakta, göz tansiyonundan şaşılığa, keratokonustan göz içi hastalıklarına kadar hemen hemen tüm tedavileri kliniğimizde ekip halinde uygulamaktayız” ifadelerini kullandı.

Hastaların artık Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük merkezlere gitmelerini gerektirecek hemen hemen tüm göz rahatsızlıklarının Urartu Göz’de tedavi edildiğini belirten Yazıcıoğlu, “Urartu Göz olarak hastalarımızın ayağına teknoloji ağırlıklı tüm donanımları getirmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın Van’da bir A grubu göz merkezinin bulunduğunu bilmelerini isteriz. Merkezimizde özellikle lazer uygulamaları konusunda halkımızın tam olarak bilgi sahibi olmadığını tahmin ediyoruz. Nihayetinde un var, şeker var niye helva olmasın? En iyi cihaz bizde, 17 yıllık tecrübe bizde. Ayrıca batıya giden hastalarımızın sırtına transfer, ulaşım, konaklama ve kontrol amaçlı ciddi anlamda ek bir yük bindirilmektedir. Biz bu hizmeti Van’a getirerek hastalarımızı bu tür sıkıntılardan kurtarıyoruz. En son yöntemi, en son teknolojiyi halkımızın ayağına getiriyor, ekonomi anlamda da halkımızı rahat ettiriyoruz” şeklinde konuştu.