İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır'ın İnciraltı'nda Levent Marina karşısındaki ESHOT Otobüs Garajı'nın bulunduğu alana 35 bin kişilik stat yapılması önerisinin mümkün olmadığını söyledi.
Söz konusu alanın Gürsel Aksel Tesisleri'nden bile küçük olduğunu belirten Kocaoğlu, "37 bin metrekare olan Gürsel Aksel'in 34 bin 300 metrekaresi spor olanı olarak belirlenmiş. Oysa burası 27 bin 800 metrekare. Öncelikle önerilen alanın büyüklük olarak sıkıntısı var. İkincisi etrafı şahıs mülkiyetli arazilerle çevrili. Buradaki arazi fiyatları yüksek. Bunun yanı sıra bölgede ikinci derece doğal sit kısıtı var. Ayrıca kıyı kenar çizgisi içinde yer alıyor. O bölgenin ciddi problemleri var. Bizim incelemelerimize göre orada stat yapılması mümkün görünmüyor" dedi.
Karşıyaka ve Göztepe statları  için başından beri farklı yerler aranması gerektiğini savunduklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Ancak, çare göremiyoruz. Çünkü Karşıyaka Örnekköy'de 70 dönüm alana stat yapılması yerine Yalı'nı tercih edilmesindeki düşünce neyse, Gürsel Aksel'de de aynı olay söz konusu. Uzundere civarında çevre yolu kenarında Hazine'ye ait stat yapılabilecek çok arazi var. Ancak, buralar tercih edilmiyor. Nedeni de açıklanmıyor. Gürsel Aksel ve Yalı'da stat yapılması konusunda nedenini bilemediğimiz bir ısrar var" diye konuştu.