Adana’da gerçekleştirilen Dünya Boks Konseyi (WBC) unvan maçlarını Türk boksörler zirvede tamamlayarak bir gecede 4 şampiyonluk kazandı.
Adana Yüreğir Serinevler Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği turnuvaya Türk boksörler damga vurdu. Orta sıklette 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonluk maçı Buğra Öner ile Gürcistanlı sporcu Ramazi Gogichasvili arasında yapıldı. Milli boksör, rakibini 10 raunt sonunda 98-92 mağlup ederek, 23 yaş altı şampiyonluk kemerinin sahibi oldu.
Avrasya-Pasifik Şampiyonluk maçında ise Gürcü boksör Mindia Nozadze ile karşılaşan namağlup sporcu Alptuğ Öner rakibini 2. rauntta nakavt ederek kardeşi Buğra Öner gibi şampiyon oldu.
Ağır sıklet Akdeniz Şampiyonluk maçında ise Bosnalı Zeljko Bobiç ile mücadele eden Muhammed Al Zein de rakibini 2. rauntta nakavt ederek şampiyonluk kemerini kazanan isim oldu.
BAKAN KILIÇ’TAN TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Adana’da düzenlenen Dünya Boks Konseyi unvan maçlarında şampiyon olan boksörler için bir tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle:
“Adana’da düzenlenen Dünya Boks Konseyi unvan maçlarında ringe çıkan sporcularımız aldıkları şampiyonluklar ile göğsümüzü kabartmayı başarmıştır. Türk sporunun yükselen değerine katkıda bulunan tüm sporcularımızı ülkemize kazandırdıkları başarılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım. Bu bağlamda Ringden zaferle ayrılan 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonu Buğra Öner ve kardeşi Avrasya-Pasifik Şampiyonu Alptuğ Öner ile Ağır Sıklet Akdeniz Şampiyonu olan Muhammed Al Zein ve Yarı Ağır Sıklet Akdeniz Kemer’inin sahibi olan Aziz Karaoğlu kardeşlerimi en derin duygularımla tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.”