Karşıyaka Belediye Konservatuvarı tarafından düzenlenen keman kursuna katılan minikler, eski Havra binasında verdikleri konserde izleyenlerden tam not aldı. İlk sahne heyecanlarını velileri ve yakınlarının karşısında yaşayan minik kemancılar, dünyaca ünlü bestecilerin eserlerinden bölümler sundu, başarılı performanslarıyla ayakta alkışlandı.
YETENEKLER KEŞFEDİLDİ
Keman öğretmeni Ece Bakkaloğlu yönetiminde geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan keman kursu, bu ay sona erecek. Çocuklara müziği sevdiren, yeteneklerin keşfedilmesini sağlayan kursa katılan minikler, gruplar halinde farklı tarihlerde sunumlar yapmaya devam edecek. Karşıyaka Belediyesi, okulların kapanmasının ardından da çocuklar için farklı branşlarda yaz dönemi kurslarını başlatacak.
GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ
Çocukların gelişimi için müziğin son derece önemli olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Çocuklarımızı müziğe yönlendirmek ve onların içindeki yetenekleri keşfetmelerini sağlamak adına çalışmalar yürütüyoruz. Geleceğin müzisyenlerini Karşıyakamızdan çıkartmak için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.