AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya’daki temaslarının ardından Akşehir’e gelerek AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
AK Parti Konya Milletvekili ve 25. Dönem Konya Milletvekili Adayı Mustafa Baloğlu, Konya’daki temaslarının ardından Akşehir’e gelerek AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Parti binası önünde büyük bir kalabalıkla karşılanan Milletvekili Mustafa Baloğlu’nu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, AK Parti Akşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Akşehir Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş karşıladı.
Parti girişinde alkışlar ve tezahüratlarla karşılanan Milletvekili Baloğlu, kendisini bekleyenlerin tek tek elini sıkarak teşekkür etti. Parti binasında bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, “Biz 30 Mart Yerel Seçimlerinin zaferinde, Allah’a Hamdolsun burada teşkilat binamızda seçim sonrası ilk açıklamalarımızı yaptık ve demiştik ki bu bir başlangıç. Elhamdülillah sonrasında Akşehir ve sizler yoğun gayret göstererek hep beraber Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yaklaşık yüzde 61 oranlı bir oyla Akşehir tarihinde görülmemiş bir başarıyı sizlerin gayretleriyle hep beraber gerçekleştirmiş olduk. Bugün 2015 Genel Seçimlerinde de tüm dünyanın ve tüm Türkiye’nin gözünün önünde, inşallah çok büyük bir başarıya imza atacağımızı düşünüyorum. Bu konuda büyük çaba ve gayret göstereceğiz. Çünkü Bilge Adam, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Konya birinci sıradan Başbakan ve Milletvekili adayı, Sayın Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu da ikinci sıradan aday. Tabi bu seçimler Türk İslam Dünyasını yakından ilgilendiren seçimler. Tüm dünyadaki düşmanların gözünü Türkiye’nin üzerine diktiği bir ortamda Türkiye bu seçimlerden çok ciddi bir başarıyla çıkarsa Filistin’deki, Yemen’deki, Arakan’daki, Irak’taki Müslümanların başı kalkmış olacak inşallah. Milliyetçilikse en güzel milliyetçi, en çok ülkesini vatanını bayrağını seven parti; AK Parti. Sayın AB Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu önceki gün açılışını yaptılar. Orhun Abideleri’nin yolunun yaklaşık 50 kilometrelik asfaltını AK Parti iktidarı yaptı. Bundan daha güzel bir milliyetçilik olamaz herhalde” diye konuştu.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, yaptığı konuşmada çok onurlu ve heyecanlı olduklarının altını çizerek, “Sayın Başbakanımız, Bilge Adam Ahmet Hocamızın önderliğinde bir seçime girmek bizim için onur vericiydi. Bu onura bir onur daha eklendi; bölgemiz insanı, hemşehrimiz, bölgemiz için büyük hizmetler yapan Milletvekilimiz Dr. Mustafa Baloğlu Bey ikinci sırayla Sayın Başbakanımızdan sonra yer aldı. Bu, onurumuzu bir kere daha artırdı. Ama onurla beraber sorumluluğumuz da bir kat daha arttı. Ben bu sevinci yaşamaktan duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşıyor, 7 Haziran akşamı bu mutluluk ve heyecanı daha da yüksek idrak etmeyi temenni ediyorum” diye konuştu.
Parti teşkilatında böylesine coşkulu bir şekilde karşılanmaktan dolayı duyduğu mutluluğu belirterek teşekkür eden AK Parti Konya Milletvekili ve 25. Dönem Konya Milletvekili Adayı Mustafa Baloğlu, “Her seçimden sonra, Belediye Başkanlığımız ve 2011 yılında seçildikten sonra şunu söyledik; böyle onurlu bir görevi nasip ettiği için önce Cenab-ı Hakk’a şükrediyoruz hamd ediyoruz. Bu süreçte, 206 tane Konya’mızda birbirinden değerli aday adayı arasında bu görev Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız tarafından bizlere yani 14 kişilik ekibe verildi. Sayın Başbakanımızla yüklendiğimiz büyük bir sorumluluk, büyük bir emanet ve büyük bir vebal taşıyoruz. Bu emaneti ve vebali hep birlikte yüklendik ve inşallah bunun altından da hep birlikte kalkacağız. Sayın Başbakanımıza ve Genel Başkanımıza onu mahcup etmeyecek bir oy oranıyla Akşehir’e yakışır bir şekilde sahip çıkacağız. İnşallah 7 Haziran akşamı da bu güzel ekiple burada tattığımız bütün zaferleri bir üst zaferle kutlayacağız. Bizim listede olmamız ve Milletvekili adayı olmamız bir başarıysa bu başarı tamamen sizlerin başarısı. 2002’den beri yola çıktığımız arkadaşlarımızın başarısı. AK Parti sevdasına, AK Parti davasına Akşehir’de 4 elle sarılan bunu bir milletin davası olarak, bunu bir ümmetin davası olarak kabul eden sizlerin başarısı, sizlerin onuru. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Allah bu yolda bu verilen emaneti en iyi şekilde temsil etmeyi, onun hakkını en iyi şekilde vermeyi bizlere nasip etsin. Bunun için de üzerimize düşen görev durmadan çalışmak. 7 Haziran’a kadar inşallah mazeret yok, çalışmaya devam. Söylediğim gibi o güzel insan, o şefkat, merhamet timsali, bilgelik timsali Sayın Başkanımız Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na mahcup etmeyecek, onun yüzünü ak edecek oy oranıyla buradan çıkmak. Beni gerçekten duygulandırdınız. Her dönemde olduğu gibi, kaya gibi dimdik arkamızda durdunuz. Allah hepinizden razı olsun. Tüm ailelerimize ve dostlarımıza selamlarımı iletiyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Mustafa Baloğlu, partililerle bir istişare toplantısı yaptı.