SİNOP (AA) - Sinop'ta müzeye dönüştürülen tarihi cezaevi bayram süresince ziyaretçi akınına uğradı.

Yaklaşık 13 bin metrekarelik bir alanı kaplayan Sinop Cezaevi, 1214 yılında şehrin Selçuklular tarafından alınışının anısına Sultan İzzettin Keykavus tarafından yaptırılan iç kale içinde yer alıyor.

Bölgenin en fazla ziyaret edilen tarihi mekanları arasındaki cezaevini Kurban Bayramı tatilini kentte geçirenler ve günübirlik şehre gelen binlerce kişi ziyaret etti. 

Ziyarette kimi vatandaşların zaman zaman duygulandığı gözlendi. Samsun'un Bafra ilçesinden cezaevini gezmek için gelen Adem Arslan, bir yakınlarının cezasını burada çektiği için tarihi mekanı görmek istediklerini söyledi. 

Gördükleri karşısında çok duygulandıklarını anlatan Arslan, "Özellikle zindan kısmı bizi çok etkiledi. Televizyonda o zincirleri daha önce görmüştük ama çıplak gözle ilk defa gördük. Allah kimseyi buralara düşürmesin. Gerçekten çok zor günlermiş" dedi. 

Adnan Çabuk ise cezaevini gezerken tüylerinin diken diken olduğunu belirterek "Tarihi olmasının yanında aynı zamanda ürpertici bir mekan. İnsanların mutlaka burayı gelip görmeleri gerekiyor. Biz ailece bayram tatilini böyle değerlendirmek istedik. Çok memnun kaldık" diye konuştu.