Samsun’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için Trabzon’da yürüyüş yapıldı, basın açıklamasında bulunuldu.
Trabzon Hükümet Konağı önünde toplanan sağlık çalışanları ve doktorlar ellerinde dövizler eşliğinde slogan atarak Atatürk Alanı’na kadar yürürken, bazı sivil toplum örgütleri de kendilerine destek çıktı. Burada Trabzon Tabip Odası Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Trabzon Tabipler Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner, bir meslektaşlarının daha katledildiğini belirterek, hekimlere yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.
Kendilerini anlayan ve dinleyen, bir sağlık politikası üretebilen bir bakanlık ve hükümet istediklerini ifade eden Dr. Güner, “Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun silahlı bir saldırı sonucu öldürüldü. Bir meslektaşımız daha katledildi. Hekim arkadaşlarımızın hunharca katledilmesini kınıyoruz. Melike’nin, Ersin’in acısı dinmeden bir yenisi daha. Oysa kurtaracağı ne kadar can vardı. Biz sadece katilin değil azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz. Biz sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkartılmasını istiyoruz. Bizi dinleyen, bizi anlayan, tepeden bakmayan, her şeyi ben bilirim demeyen, öldürülmemize seyirci kalmayan bir bakan istiyoruz. Sağlık politikalarını meslek örgütleri ve sendikalar ile beraber yapan, tıkanan yerlerde beraberce çözüm üreten bir bakan istiyoruz” dedi.
Bugün hasta bakmadıklarını ifade eden Dr. Güner, “Bugün hastanelere, aile sağlık merkezine, fakültelere gitmedik. Bugün hasta bakmadık, tahlil yapmadık, ameliyata girmedik. Olmamız gereken, sağlık üreten yerlerde değil alanlardayız. Öfkeliyiz. Çünkü biliyoruz ki önlemler alınabilirdi. Öfkeliyiz. Çünkü bugün aramızda olmayan arkadaşlarımız aramızda olabilir, beyaz önlükleri ile sağlık dağıtabilirlerdi. Öfkeliyiz. Çünkü istedikleri yasayı bir çırpıda geçiren hükümet şiddet yasasını da geçirebilirdi. Bu yasaları bilerek ve istemeyerek çıkarmayanlar; yalandan taziye yayınlamayın ve gözyaşı dökmeyin. Sizin verdiğiniz 15 dakika değildir. Kamil Furtun’un değeri. ‘Doktor efendi’ dönemi bitti. ’Ben doktora iğne yaptırmam’ diyenler; suçludur. Şikayet hattı kuranlar suçludur. Sağlık çalışanlarının arkasında durmayanlar suçludur. Sağlıkçıları daha çok hasta baktıran hastaneleri ticarethaneye dönüştürenler suçludur. Daha fazla hasta baktıran hekimi hataya zorlayanlar suçludur. Bizi anlayan ve dinleyen, bizimle beraber yürüyen, beraber sağlık politikası üretebileceğimiz bir bakanlık ve hükümet istiyoruz. Artık yeter! Haykırıyoruz! Haykırdığımız bu beyaz çığlığımızın duyulmasını istiyoruz. Biz beyaz bir gelecek istiyoruz. Biz yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.