Şahinbey Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında asansörlerin bakım ve işletme yönünden güvenliğini sağlamak amacıyla protokol imzalandı.
Şahinbey Belediyesinde düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Türk Standartları Enstitüsü Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Mehmet Hakan Yıldırım katıldı.
Şahinbey Belediyesi ile TSE arasında düzenlenen yeni protokole göre ilçedeki bina sahipleri asansörlerin yıllık kontrollerini TSE’ye yaptırmak zorunda olacak. Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için piyasaya arz edildiği tarih itibariyle ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından her asansörün yıllık kontrolünün yapılması zorunlu hale getiriliyor.
ŞAHİNBEY’DE ASANSÖRLER TSE’YE EMANET
İmza töreninde konuşan Başkan Tahmazoğlu, 2012 yılında çıkan Asansör Bakım Yönetmeliği gereğince ilçedeki asansörlerin periyodik bakımlarının TSE tarafından yapıldığını belirterek, “Şimdi yeni bir protokolle bu yıl içerisinde yeniden asansörlerin periyodik bakımlarının TSE tarafından yapılması konusunda anlaşıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde TSE tarafından yapılan kontrollerden büyük yarar sağladık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Buradan apartman sakinlerine ve yöneticilere de seslenmek istiyorum asansör konusunda biraz daha duyarlı olmalarını diliyoruz” dedi.
Mehmet Hakan Yıldırım ise, 2015 yılı itibari ile iskan öncesi muayeneleri yapmaya başladıklarını ifade ederek, “Uygulama ile birlikte vatandaşlarımız evlerine geçtiğinde arızalı asansör ile ilgili sıkıntı yaşamayacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Tahmazoğlu ve Yıldırım protokolü imzaladı.