Çikolata ve çikolata mamulleri, bisküvi, atıştırmalık ürünler, şekerli mamuller gibi geniş bir yelpazede ürünlerin sergilendiği, 45. kez düzenlenecek olan ISM 2015 Fuarı’nda Türkiye’nin önde gelen firmaları boy gösterecek.
01-04 Şubat 2015 tarihleri arasında Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilecek fuara Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu (ŞTG) katılım sağlayacak. Sektörün ve dünyanın en büyük fuarı olan ISM fuarında Türkiye’yi en iyi şekilde tanıtmak adına ŞTG birçok görsel şov düzenleyecek ve Türk damak tadını yansıtacak ikramlarda bulunulacak.
“Delightland” teması ile tasarlanan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu standında yapılacak etkinlikler çerçevesinde ziyaretçilere çikolata, şekerleme ve dondurma imal edilerek tattırılacak ve Türk kahvesi ikram edilecek. İkram edilecek ürünler arasında baklava, Türk Bayrağı, Alman Bayrağı ve ŞTG logosu taşıyan özel tasarım kurabiyeler, dünyaca bilinen Beyoğlu çikolatası, helva, bisküvi, gofret ve şekerleme ürünleri de bulunuyor.
Fuarla ilgili konuşan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, çikolata ve şekerleme sektörünün son yıllarda yaptığı yatırımlarla bölgesel güç olma yolunda sağlam adımlarla ilerlediğini söyledi. 2014’te hem yeni yatırımlar hem de yenileme yatırımları gerçekleştirildiğini ifade eden Kadiroğlu, "Bu yatırımlar 2015 yılında devreye girecek, dolayısıyla 2015 atak yılı olacak. Özellikle unlu mamuller kategorisinde yeni açılımlar olacak. inovatif ürünlerle kendi kategorisine isim veren firmalarımız var, bunlar daha da artacak. Üretim tarafında bunlar olurken tanıtım tarafında da atak var" diye konuştu.