Ilıca ve Alaçatı’da şiddetli yağış nedeniyle iş yerleri maddi hasara uğrayan esnaf sanatkarların sorunlarını dinleyen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, sigortası olmayan iş yerlerinin zararların karşılanması için gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.
Son 80 yılın en şiddetli yağışı ile Çeşme’de iş yerlerini su basan esnaf ve sanatkarlar sorunlarını İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’ya aktardı. Birliğin başkan vekilleri Selehattin Arslan ve Hulusi Demir ile Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü ile işyerlerini dolaşan Mutlu, yaşanan afet hakkında bilgi aldı.
“DESTEK OLMAYA ÇABA SARF EDECEĞİZ”
Şiddetli yağış sonucu derenin ve kanalizasyonun taşması sonucu afetin yaşandığını belirten Mutlu, “Bu doğal bir afet. Sigortalı olan işyerleri için büyük sorun bulunmuyor. Ancak sigortasız çalışan esnaf sanatkarlara yardımcı olmak gerekiyor. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü ile birlik yöneticilerimiz ortak çalışma yaparak zor durumda bulunan üyelerimizi ve hasarlarını tespit edecekler. Çalışmalarımızın sonucunu Valiliğe, Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza ileteceğiz. Çeşmeli esnaf sanatkarlarımız zaten kış aylarında siftah yapamadan kepenk kapatan, maddi güçlük çeken üyelerimiz. Yaşanan afet ile durumları daha da güçleşti. Biz de yapacağımız çalışmalarla zor durumda kalan esnaf sanatkarlara destek olmaya çaba sarf edeceğiz” dedi.