Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilli Aday Adayı Prof. Dr. Haydar Aras, neden milletvekilli aday adayı olduğunu açıkladı.
İçinde bulunulan süreçte rahatsızlık verici gelişmeler olduğu için adaylığa talip olduğunu belirten Haydar Aras, “Onuncu Yıl Marşı’nı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni dinlerken içimde müthiş bir duygu seline kapıldığım için, gelecek kaygısı ve daha rahat bir yaşam için yabancı bir ülkenin vatandaşlığına geçme düşüncesinde olmadığım için, Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarıyla ve tarihin seyrini değiştiren kahramanlarla gurur duyduğum için, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği ülkemize ve onun değerlerine sahip çıkmak için aday adayı oldum” dedi.
Mesleki sorunlara değinen Aras, “Tüm mesleki birikimlerimi halkımızın hizmetine sunabilmek için, bilimsel alanda gelişmeleri motive edip yönlendirerek, bilimsel bilginin teknolojik bilgi haline gelmesini sağlayacak yol haritalarını oluşturmak için, her kesimin dışlanmışlık ve baskı hissetmeden birlikte yaşayabileceği bir toplum modelini savunduğum için aday adayı oldum. Farklının haklarının güvencesi olmak için, kendisi için; iş güvencesi, adalet, yaşantısına saygı, özgürlük ve güvenlik isteyenlerin sesi olmak için, çocukları için, kaliteli bir eğitim ve güvenli bir gelecek bekleyenlerin sesi soluğu olmak için, toplumun kalkınmış, refah içinde ve kendini koruyabilecek güçte olmasını tesis edebilmek için aday adayı oldum. Bu gerekçelerin hepsi için çözüm olabilecek projeler ve işbirliğini organize edebilecek bilgi birikimine sahip olduğum için, yani alternatif çözümlere sahip düzeyde olduğum için aday adayı oldum” dedi.
HAYDAR ARAS KİMDİR?
1989 yılında makine mühendisi, 1991 yılında makine yüksek mühendisi, 1996 yılında doktor mühendis unvanını alan Haydar Aras, 1997 yılında yardımcı doçent, 2006 yılında doçent, 2012 yılında ise profesör unvanını aldı. TÜBİTAK Enerji Verimliliği Odak Kurul Üyeliği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği Koordinasyon Kurulu Danışmanlar Kurulu Üyeliği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ARGE Sektörü Moderatörlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Bağımsız Denetçiliği ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ARGE Sektörü Komisyon Üyeliği görevlerinde bulunan Prof. Dr. Haydar Aras’ın uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış 100’ün üzerinde makale ve tebliği ile 6 kitap bölümü mevcuttur. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile diğer bilimsel kurumlarca desteklenen, enerjiden, havacılık Sanayiine kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilerek uygulamaya konulmuş pek çok proje Prof. Dr. Haydar Aras tarafından gerçekleştirmiştir. Evli ve 1 erkek çocuk babası olan Prof. Dr. Haydar Aras, başarıyla yürüttüğü görevinden 10 Şubat 2015 tarihinde istifa ederek CHP den aday adayı oldu.