İzmir’in en köklü amatör spor kulüpleri arasında yer alan Bostanlı Deniz FK kulübüne geçtiğimiz ağustos ayında ana sponsor olarak ismini veren Almanya’nın dünyaca ünlü otomasyon sistemleri şirketi Becker, yeni yılda daha fazla Karşıyakalı gencin sporla buluşmasını sağlayacak.
Becker’in Türkiye CEO’su ve Becker Deniz FK Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir, kulübün futbol takımının İzmir 1. Amatör Küme’de mücadele verdiğini, yanı sıra U-11’den U-19’a kadar tüm altyapılarda sporcu yetiştirdiklerini söyledi.
Futbol takımının İzmir Birinci Amatör Ligi 3. Grupta liderlik mücadelesi verdiğini hatırlatan Kebir, “14. Hafta sonunda 30 puanla ikinci sıradayız. Takımımızın başarısıyla gurur duyuyoruz. Hedefimiz, bu yıl play off ile birlikte Süper Amatör Lige; sonrasında ise Bölgesel Amatör Lig (BAL) ve 3. Lig’e yükselmek. Gelecek üç yıl için belirlediğimiz bu hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.
500’ÜN ÜZERİNDE SPORCU VAR
Amatör spora verdikleri desteğin karşılık bulduğunu görmekten gurur sevinç duyduklarını kaydeden Volkan Kebir, Becker Deniz FK çatısı altında Örnekköy’ün, Alaybey’in, Mavişehir’in, Şemikler’in, Bostanlı’nın, Cumhuriyet Mahallesi’nin, Yamanlar’ın, Nergis’in çocuklarının eşit şartlarda sporun dostluk atmosferinde kucaklaştığını sözlerine ekledi.
Halen 500’ün üzerinde çocuğun ve gencin, kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak spora yöneldiğini kaydeden Kebir, “Karşıyakalı ailelerin güven duyarak bize emanet ettiği çocuklarımız, sporun barış ve dostluk ortamında arkadaşlıklarını güçlendiriyor. Küçük yaşlarda zamanlarını planlayarak, derslerini de ihmal etmeden spor yapmanın tadına varıyorlar. Bizim için bundan daha büyük sevinç olabilir mi? 2015 yılından itibaren daha fazla çocuğumuza ve gencimize sporun kardeşlik duygusunu aşılamayı hedefliyoruz.” dedi.
Şirketlerin güçleri ölçüsünde amatör kulüplere destek vermelerinin önemine dikkat çeken Volkan Kebir, Alman firmalarının bu konuda taşıdıkları duyarlılığın, ülkenin futboldaki başarısına da yansıdığını anımsattı.
Becker Türkiye CEO’su Volkan Kebir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de faaliyet gösteren bir Alman firması olarak, aynı disiplini Türk çocuklarına aşılamayı hedefliyoruz. Bugün hepimizin gururla izlediği Mesut Özil, Nuri Şahin, Hamit ve Halil Altıntop kardeşler, Hakan Balta, Yasin Öztekin, Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak gibi onlarca gurbetçi gencimiz, aynı disiplinin sonucu olarak uluslararası alanda başarı yakaladılar. Aynı başarıyı Türkiye’deki çocuklarımız neden yakalamasın? Becker Türkiye olarak, bu önemli vizyona katkı koyuyoruz”