Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır, “Vergi Haftası” dolayısı ile çocuklara daha çok vergi bilincinin aşılanması için okullarda bir takım faaliyetler yapacaklarını, ayrıca ziyaretler kapsamında mükelleflerin hizmetler hakkında görüşlerinin alınacağını belirtti.
Özbakır, “Vergi Haftası” dolayısı ile düzenlediği basın toplantısında, hafta dolayısı ile yaptıkları çalışmaları anlatarak, verginin öneminden bahsetti ve planladıkları etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. Hafta kutlamaları kapsamında sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunduklarını anlatan Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır, çocuklara ve mükellefler verginin önemini anlatmak, vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek için faaliyetlerinin devam edeceklerini söyledi. Yapılacak ziyaretler kapsamında mükelleflerin Vergi Haftasını kutlayarak, yapılan hizmetler hakkında görüşlerinin alınacağını belirten Özbakır; “Bundan sonraki faaliyetlerimiz çocuklarımıza daha çok vergi bilincinin aşılanması için okullarımızda bir takım faaliyetler ile devam edecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte belirlemiş olduğumuz okulları ve Vergi Dairesi Başkanlığımızı ziyarette bulunacağız. Arkadaşlarımız çeşitli mükelleflerimizi ziyaret edip, onların hem bu vesile ile Vergi Haftasını kutlamak, hem de yapmış olduğumuz hizmetlerde aksayan yönler varsa onların belirlenmesi için kendileriyle görüşecek” ifadelerini kullandı.
ZİYARET KAPSAMINDA İLÇELERE DE GİDİLECEK
Vergi Haftası sebebiyle yaptığı basın açıklamasında, Eskişehir’in ilçelerinde bulunan vergi dairelerini ve mükellefleri de ziyaret edeceklerini söyleyen Özbakır konuşmasına şu şekilde devam etti:
“İlçelerde bulunan vergi dairelerimiz, mükelleflerimiz ve kaymakamlıklarımızı ziyarette bulunacağız. Haftayı bu şekilde tamamlamak istiyoruz. Vergi Haftası kutlanmasının belirli bir hedefi var. Bu hedefin içerisinde en önemlisi, mükelleflerimiz vergiye gönüllü uyumunu sağlamak için çaba göstermek. Aynı zamanda tüm toplum olarak vergi bilincinin arttırılması çabası içerisinde olmak istiyoruz. Verginin önemini anlatmak istiyoruz. Bunlar bu hafta boyunca verginin ülke ekonomisindeki öneminin altını çizmek için yapacağımız faaliyetlerdir.”