ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesine bağlı Kayacık Köyüne şehit ateşi düştü. Hakkari'nin Dağlıca mevkiinde PKK'lı teröristlerin saldırı sonucu şehit olan 16 askerden biri Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun Ezine İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü'ndeki evine acı haberi Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik ve beraberindeki Komutanlar verdi. Çanakkale merkezinde oturan şehidin ağabeyi Muhsin Duru'nun çocuğuna baktığı için anne Azime Duru acı haberi burada aldı. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şehit acısı iki ayrı evde yaşandı.
Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde şehit düşen 6. Hudut Tabur Komutanlığı'nda görevli Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun Çanakkale'deki evine şehit ateşi düştü. Ezine'nin Kayacık Köyünde oturan anne Azime Duru, Çanakkale merkez Barbaros Mahallesinde yaşayan büyük oğlu Muhsin Duru'nun çocuğuna baktığı için acı haberi gelen askeri yetkililerden burada öğrendi. Şehidin abisinin evine dev Türk bayrağı asıldı. Çanakkale merkezde sosyal medya üzerinden örgütlenerek toplanan vatandaşlar, teröre tepki yürüyüşü sırasında öğrendikleri Çanakkaleli şehit haberinin ardından soluğu şehidin abisi Muhsin Duru'nun evinin önünde aldı. Kalabalık grup burada "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attıktan sonra saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Bu sırada şehidin dışarıya çıkan yeğeni Ramazan Başcantürk gözyaşlarına hakim olamadı. Ramazan Başcantürk'ü vatandaşlar ile Emniyet Müdürü Yılmaz Özden sarılarak teselli etti.
ANNE FENALAŞTI, HASTANEYE KALDIRILDI
Evin bahçesine çıkan şehidin annesi Azime Duru'nun feryadı yürekleri dağladı. Şehit olan oğlunun üzüntüsüne daha fazla dayanamayan Azime Duru fenalaştı. Evin önünde hazır bekleyen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
KÖY EVİNE ŞEHİT HABERİNİ KAYMAKAM GETİRDİ
Şehit Fatih Duru'nun Ezine İlçesine bağlı Kayacık Köyündeki evine şehit haberini Kaymakam Ali Fuat Atik ve beraberindeki komutanlar getirdi. Eve giren Kaymakam Atik, ağabey Eyüp Duru ile teyzesi Fatma İnce'ye acı haberi verdi. Ardından da yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Bu sırada şehit askerin yakınları baygınlık geçirdi. Şehidin evinde Kur-an'ı Kerim okutuldu. Evin girişine Türk Bayrağı asıldı. Şehidin teyzesi Fatma İnce, Fatih'in askere gittikten sonra sözleşmeli onbaşı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde kaldığını söyledi. Şehit Fatih Duru'nun babası Kadir Duru'yu 12 yaşında kaybedip, yetim kaldığını belirten Fatma İnce, kendisini en son geçen yıl Kurban Bayramı'nda geldiğinde gördüklerini belirtti. Kadınlar şehit evinin bahçesinde geç saatlere kadar oturup, gözyaşı döktü. Ağabey Eyüp Duru ise köy kahvesinde Kaymakam Ali Fuat Atik ve asker yetkililer ile birlikte oturup baş sağlığı dileklerini kabul etti.

FOTOĞRAFLI