Boeing 737 Max 8 tipi 200 yolcu kapasiteli, JT 610 sefer sayılı uçağın Jakarta-Pangkalpinang seferini yaparken düştüğü belirtildi.

Lion Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Edward Sirait, uçağın düşmesiyle ilgili "Şu anda herhangi bir açıklama yapamayız. Bütün bilgileri ve verileri toplamaya çalışıyoruz" dedi.

UÇAKTA 188 KİŞİ VARDI

Endonezya'da Lion Havayolları'na ait Boeing 737 Max 8 tipi 200 yolcu kapasiteli bir yolcu uçağının denize düştüğü kazaya ilişkin Endonezya Ulaştırma Bakanlığıyetkilileri, uçakta 188 kişinin bulunduğunu açıkladı. 181 yolcu arasında 2 bebek ve bir çocuk bulunduğunu, mürettebatın ise ikisi pilot 7 kişiden oluştuğunu bildirildi.

UÇAĞIN BAZI PARÇALARINA ULAŞILDI

Uçağın düştüğü bölge bulundu, enkazdan bazı parçalara ulaşıldı. 

Kurtarma ekipleri denizden yolculara ait olduğu düşünülen cansız bedenleri çıkarmaya başladı.

"KURTULAN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Endonezyalı bir arama ve kurtarma kurumu yetkilisi, Lion Air uçağından sağ kurtulan olmadığını tahmin ediyor. Kurum yetkilisi Bambang Suryo muhabirlere yaptığı açıklamada, ana enkazı bulmamız gerekiyor. Şimdiye kadar bulunan ceset parçalarına istinaden hayatta kalabilenin olmadığını düşünüyorum" diye konuştu. 

ÖNCEKİ UÇUŞTA TEKNİK PROBLEM YAŞANDI

Lion Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Edward Sirait'in yaptığı açıklamaya göre, uçağın önceki uçuşunda teknik problem yaşadığı fakar problemin çözüldüğü bildirildi. 

Yapılan açıklamada Sirait, "Bu uçak öncesinde Denpasar'dan Jakarta'ya uçmuştu. Uçuşla ilgili teknik bir problem yaşandı fakat çözülmüştü." diye konuştu. 

162 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Endonezya'da en son 2014'te yaşanan uçak kazasında; Airbus 320 tipi uçak Surabaya'dan Singapur'a gitmek için havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüş, kazada 162 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Vatan