Yetersiz beslenmeyle meydana gelen hastalıklara dikkat çekmek için Ankara’dan yola çıkan Atletler Şanlıurfa’ya vardı.
Türkiye’de yetersiz beslenme (malnütrisyon) sorununu ortadan kaldırmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, Abbott’un katkılarıyla hayata geçirdiği ’’Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’’ projesi için Ankara’dan yola çıkan 30 profesyonel atlet Şanlıurfa’ya vardı. Ellerinde taşıdıkları malnütrisyon meşalesiyle Ankara’dan Şanlıurfa’ya doğru yola çıkan atletler, geçtikleri şehirlerde malnütrisyon konusunda bilinç oluşturulmasına katkı sağladı. Koşu boyunca toplamda 370 bin kalori harcayan atletler, yaktıkları tüm kalorileri projeye bağışladı. Proje boyunca toplanan tüm kaloriler, Şanlıurfa’da yetersiz beslenen çocuklara takviye destek ürünü bağışlanmasına yardımcı olacak. İstanbul Masterleri Atletizm Klübü Başkanı Rıdvan Doğan, “Ne olursa olsun yaşam boyu sağlıklı yaşam için mutlaka spor yapın; koşu olabilir, yüzme olabilir, yürüyüş olabilir ama ömrünüz el verdikçe spor yapmayı ihmal etmeyin” dedi.
Atlet Faruk Kesik, “830 kilometrelik yoldan ayağımızın tozuyla bugün buraya vardık. Malnütrisyona maruz kalmış çocuklarımızın geleceği için Ankara’dan Şanlıurfa’ya kadar 28 kişilik bir ekiple koştuk. Amacımızın topluma koşarak fayda göstermek ve koşarak birçok şeyi düzeltebileceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
Taşıdıkları malnütrisyon meşalesini Ankara’dan Şanlıurfa’ya getiren atletler için bugün Şanlıurfa Rabia Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü ve Abbott Genel Müdürü Elba Rivera katılım gösterdi. 12 Nisan 2015 Pazar günü Şanlıurfa’da düzenlenecek maratonda atletler maraton koşacaklar. Şanlıurfa halkının da katılım göstereceği maratonda hedef 10 milyon kalori toplamak.