Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle düzenlediği "Çanakkale Bir Hilal Uğruna" etkinliği, Gaziantep’te de düzenlendi. Program büyük bir katılımla gerçekleşti.
Çanakkale Savaşı’nın ruhunu, destanın yazıldığı yerlere gidip göremeyenler için yapılan etkinlik çerçevesinde "Çanakkale Bir Hilal Uğruna" etkinliği Gaziantep’te de yoğun katılımla gerçekleştirildi. Şehitkâmil Kongre ve Kültür Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen programda şair Serdar Tuncer, Çanakkale Savaşı ile ilgili şiirler okudu. Programın öncesinde Çanakkale Savaşı Müzesi ve Fotoğraf Sergisi gezildi. Tuncer’in, Çanakkale Savaşı ve savaş sonrasındaki dramı görsel sunumlarla, yokluk içindeki milletin çocuklarının askere alınarak, varlık ve yokluk mücadelesi verildiğini anlattığı etkinlikte, katılımcılar duygulu anlar yaşandı. Türk Halk Müziği yorumcusu Cihan Yıldız, Çanakkale türkülerini seslendirdi. Şair Serdar Tuncer, Gaziantep’e yakışır bir organizasyon olduğunu söyleyerek yoğun ilgiden memnun olduğunu dile getirdi. Gaziantep’in yine kendine yakışanı yaptığını vurgulayan Tuncer, “Bu muhteşem organizasyonun yapılmasında emeği bulunan başta Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve küçük bir noktasında bile emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir atmosfer yaşadık” dedi.
Programa katılan Spor Genel Müdür Yardımcısı Serdal Avcı ise, etkinliğe Gaziantep’ten çok büyük bir katılım olduğunu ifade ederek, “Gerçekten ilgi ve alaka oldukça üst seviyelerde. Gaziantep yine kendine yakışanın en iyisini yapmayı bildi. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçen İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Gençlik Merkezi Müdürü Tuncay Şahan ve daha ismini sayamadığım birçok kişiye teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Programa renk katan Şair Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız’a ise, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran çiçek takdim etti.
Programa Spor Genel Müdür Yardımcısı Serdal Avcı, Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Kamil İspir, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı.