Yunusemre ilçesindeki Hasan Türek Anadolu Lisesi Onur Kurulu’nun ‘Hayalimin Anahtarı’ projesi bir çocuğu daha hayallerine kavuşturdu.
Hasan Türek Anadolu Lisesi Onur Kurulu Başkanı Nüket Belge’nin önderliğinde başlayan proje daha önce engelli bir ilkokul öğrencisinin oda hayalini ve Soma maden faciasında yakınlarını kaybeden iki ilkokul öğrencisinin tablet bilgisayar hayallerini gerçekleştirmişti. Yunusemre ilçesi Tepecik Mahallesinde bir ortaokul öğrencisinin hayalleri de gerçeğe dönüştü.
2010 yılında annesini kaybeden babası ve 85 yaşındaki babaannesi ile birlikte yaşayan 6’ncı sınıf öğrencisi Gürol Yıldırım’ın kendine ait güzel bir oda hayali gerçekleşti.
Onur Kurulu öğrencileri Öğretmenleri Nüket Belge önderliğinde Gürol Yıldırım’a bir oda kurma çalışmasını başlattılar. Yılbaşında arkadaşlarına verecekleri hediyelerden vazgeçerek Gürol Yıldırım’a bir oda yapmayı kendilerine görev edinen öğrenciler, Gürol Yıldırım’ın yaşadığı evin bir odasını yeniden düzenlediler. Odanın tavan ve duvarlarını boyayan, ahşap olan kapı ve penceresini pimapenle değiştiren öğrenciler tabanı toprak olan odaya da ahşap parke döşediler. Odaya yatak, dolap ve çalışma masası da Onur Kurulu öğrencileri Gürol Yıldırım için ayakkabısından montuna kadar bütün kıyafetlerini de yenilediler. Yeni odasına giren Gürol Yıldırım hayallerini gerçekleştiren Onur Kurulu’na teşekkür ederek hayatının en mutlu gününü yaşadığını ifade etti.
Onur Kurulu Başkanı Nüket Belge, öğrencilerinin onurlu bir çalışma yaptıklarını bundan sonra da özellikle ilkokul ve ortaokullarda kısıtlı imkanlara sahip öğrencilerin hayallerinin anahtarı olmaya devam edeceklerini ifade etti. Okul Müdürü Mustafa Örnek ise, herkesin almak derdinde olduğu bir dünyada verme erdemini gösteren öğrenciler yetiştirmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bundan sonra her ay bir çocuğumuzun hayalinin anahtarı olacağız. Kültürümüzde ve inancımızda var olan yardımlaşma duygusunu yaşatmak istiyoruz, bu çerçevede projeye katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve desteğini esirgemeyen esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi.