TFF 1. Lig 2020-2021 sezonunda oynanan Adana Demirspor, Tuzlaspor ve Giresunspor maçları için şike davası açan avukat Hüseyin Melih Güneysu, Kanal S televizyonunda önemli açıklamalarda bulundu.

CANLI YAYINA KATILDI

Samsun Medya Grubu'nun gündeme getirdiği 'Sürpriz Şike Davası' haberi sonrası Kanal S'ye bulunduğu ABD'den canlı bağlantı gerçekleştiren avukat Güneysu;

Adana Demirspor, Tuzlaspor ve Giresunspor'un TFF 1. Lig 2020-2021 sezonunun son haftalarında, Samsunspor'u Süper lige çıkartmamak için şikeye başvurduklarına dair ortada güçlü emarelerin olduğunu söyledi. Kanal S'de Modaratör Haydar Öztürk'ün şike davasına ilişkin sorularını cevaplayan Avukat Hüseyin Melih Güneysu, "Hakkımız yendi. Bu haksızlığı kabullenemedim. 6222 sayılı kanununu araştırdım. Bu kanuna baktığımda teşvik primleri, spor müsabakasının sonucunu etkilemeyi suç saydığını gördüm. Samsunspor Kulübü'nden bağımsız olarak ben şahıs ve bir taraftar olarak, hakkımın ihlal edildiğini düşünerek şike yapıldığı iddiası ile şikayetçi oldum. Duygularımızla oynandı. Bu nedenle adaletin yerine gelmesi açısından ben suç duyurusunda bulundum" dedi.

İHBARLAR GELDİ

Pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı süreçte Adana Demirspor ve Giresunspor maçlarında binlerce taraftarın tribünlerde yer aldığını bu görüntülerinde TRT arşivinde yer aldığını kaydeden Güneysu, yaptığı şike şikayeti sonrası kendisine farklı telefon numaralarından iki kişinin ulaşarak, ihbarda bulunduklarını söyledi. 

8 MİLYON TL'LİK DEKONT DOSYADA

Kanal S yayınında kendisine ihbarda bulunanların iki kulüp başkanı arasında 8 milyon TL'lik para transferine ilişkin ellerinde dekont bulunduğunu belirten avukat Hüseyin Melih Güneysu, "Bu dekontları kendilerinden istedim. Dekont bana ulaştırıldı. Bu belgeyi de dosyaya koyarak savcılığa tekrar itirazda bulunarak şikayetçi oldum. Bu itiraz üzerine İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, itirazımı kabul ederek iddiaların soruşturulmasına karar verdi. Şuan dosyaya koymuş olduğum belgeler ışığında soruşturma devam ediyor" diye konuştu.

BELGESİ OLAN BANA ULAŞSIN

Güneysu, yayında şike davasının kazanılması durumunda Adana Demirspor, Tuzlaspor ve Giresunspor'un ligden düşmesi, Samsunspor'un ise Süper Lige çıkartılması gerektiğini kaydederek, şunları dile getirdi:"Şike ispatlanır ve davayı kazanırsak, bu işe bulaşanların hepsi ceza alır. Avukat olarak davayı takip ediyorum. Bana bu konuda elinde bilgisi ve belgesi olan herkes ulaşabilir. Samsunspor'un hakkı yenildi. Ben de bu hakkın geri verilmesi için mücadele ediyorum."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.