ABD, petrol arzının azaltılmasına ilişkin bir anlaşmaya gidilmesi yönünde Suudi Arabistan'a yönelik baskısını artırdı.

 Meksika ve Suudi Arabistan'ın anlaşmayı reddetmesiyle birlikte ABD petrol sanayisini olumsuz etkileyen ve ihracatçı ülkelerin bütçeleri için tehlike oluşturan fiyat savaşını bitirecek anlaşma için görüşmeler Cumartesi günü devam etti.

Teksas gibi petrol üreticisi eyaletlerden bir grup senatör müzakere sürecini ilerletme çabasıyla Suudi Arabistan Petrol Bakanı'yla konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

 Kuzey Dakota Senatörü Kevin Cramer, "Bizim askeri birliklerimiz onlarınkini korurken, Suudiler ABD'li petrol üreticileriyle savaşarak bir ay geçirdi. Dostlar birbirine böyle davranmaz. Suudi Arabistan'ın bir sonraki adımları stratejik ortaklığımızın kurtarılabilir olup olmadığını gösterecek." dedi.

Bazı Cumhuriyetçi senatörler, krallığın üretimi düşürmemesi ve geçen ay başlattığı fiyat savaşını bitirmemesi durumunda Suudi Arabistan'a yardımın kesilmesi beklentilerini artırdı.

Dünya genelinde yüzde 10 civarında bir arz kısıntısı, Rusya'nın anlaşmaya kesin gözüyle baktığını açıklamasına karşın kesin olmaktan uzak görünüyor. Meksika şartlarda ayak direrken Suudi Arabistan ile görüşmeler başarılı olmadı. Trump'ın Cuma günü olası bir anlaşmadan bahsetmesine karşın diplomatik çözümler tüm taraflar tarafından henüz kabul edilmedi.