Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yılmaz, büyük zaferin dünya tarihine geçecek ender, eşi ve benzerine az rastlanır bir zafer olduğunu ifade ederek mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Çanakkale Zaferi Türk milletinin tarihi üzerinde önemli bir rol oynamış ve tarihi bir dönüm noktası olmuştur. Türk milletinin kahramanlık destanını oluşturan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin özgürlüğü adına vatanı ve milleti için gerektiğinde neleri feda edebileceğini kanıtlayan bir zaferi simgelemiştir. Atalarımızın bizlere emaneti olan toprakların korunması, bayrağımızın dalgalanması ve Türk Milletinin birlik, beraberlik ve bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizin kahramanca direnişleri emsalsizdir. O zaman şartlarında yaşanan imkânsızlıklar sonucu elinde düşmana atılacak ne bir silahı nede bir mermisi olan Türk askeri, bu vatan topraklarının güvenliği ve özgürlüğü adına canlarını hiçe sayarak vatan sevgisiyle dolu olan göğüslerini siper etmiş Çanakkale’nin geçilmez olduğunu göstermiştir. İşte bir ulusun kaderi böyle değişmiştir. Bir ulusun kaderini değiştiren ecdadımıza ve aziz şehitlerimize olan görevimizi en iyi şekilde yaparak vatanımıza, milletinize ve nice canların feda edildiği bu topraklara sahip çıkmalı ve bu eşsiz destanımızı ve bu destanı yazan ecdadımızı gelecek nesillere en iyi şekilde anlatmalıyız. Şuan yaşadığımız bu topraklara çok kolay bir şekilde sahip olunmadığını herkesin bilmesi gerekmektedir. Fakat ne yazık ki şehit kanlarıyla kazanılan bu topraklarda haince planlar yapılmakta, türlü türlü kirli oyunlar oynanmaktadır. Bu vatan topraklarımızı bölüp parçalamaya çalışanlara dur demenin vakti gelmiş ve hatta geçmektedir. Bizler biliyoruz ki, açılım safsatalarıyla birliğimize, beraberliğimize ve bin yıllık kardeşliğimize leke sürmeye çalışanlara Türk Milleti asla geçit vermeyecektir. Çanakkale Zaferi bin yıllık kardeşliğimizin tapusudur ve bu böyle bilinmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferimizin 100. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi şükran ve minnetle yad ediyor, bağımsızlık ruhumuzun, birlik, beraberlik ve bin yıllık kardeşliğimizin hiç eksilmemesini temenni ediyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.