Sağlık-Sen Tokat Şubesi Başkanı Suat Mantar, “ ‘Sağlık çalışanlarına müjde’ denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir” dedi.
Tokat Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde sağlıkçılar 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde eylem yaptı. Ellerinde dövizlerle eyleme katılan sağlıkçılar adına basın açıklaması yapan Başkan Mantar, sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması, lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konularda beklentilerinin karşılanmaması nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı’nda hayal kırıklığı yaşadıklarını kaydetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ‘müjde’ olarak açıklanan nöbet ücretlerinde yüzde 50 oranında artışı, çalışanlar olarak memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Başkan Mantar, “Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak, uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerinin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Sayın Başbakan’ı yanılttığı ortadadır. ‘Sağlık çalışanlarına müjde’ denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir. Sendikamızın düzenlediği programa katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘sizler umudun adısınız’ diyerek onurlandırdığı biz sağlık çalışanları; yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlerin, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yerde bırakıldığını üzülerek görmekteyiz. Biz sağlık çalışanları için müjde; bütün meslek gruplarını kapsayan yıpranma payı hakkıdır. Biz sağlık çalışanları için müjde, hekim-hekim dışı ayrımı gözetmeden bütün çalışanların ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasıdır” diye konuştu.
2015 yılı bütün sağlık çalışanları için yıpranma payı yılı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtıldığı yıl olacağını ifade eden Başkan Mantar, “2015 yılı, lisans tamamlama eğitim ve öğretimlerinin başladığı yıl olacaktır. Bizler Sağlık-Sen üyeleri olarak bugün işimize sahip çıktığımız ve işimizi bırakmadığımız gibi, hedefe ulaşana dek bu işin peşini de asla bırakmayacağız” şeklinde konuştu.
Eylemin ardından sağlıkçılar basın açıklaması yapan Başkan Mantar’ı alkışlayarak sessizce dağıldı.