Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan sağlık çalışanları, ‘kadına şiddete hayır’ dövizleri taşıdı.
Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş programı düzenledi. İl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir ve çok sayıda sağlık çalışanın katıldığı yürüyüş, müdürlük önünde başladı. ‘Kadına şiddete hayır’, ‘kadına yönelik şiddet ile mücadele yürüyüşü’, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun’ dövizleri taşıyan sağlık çalışanları, Hastane Caddesi üzerinden kurum önüne kadar yürüdü.
Kurum önünde basın açıklaması yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, modern hayatı yaşama çabasının hızlandığı çağımızda, kadının toplumsal, sosyal ve ekonomik hayatta mutlaka yer almasının temel hedef olması gerektiğini söyledi. Söyiler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"kadınlarımız gelecekte vatandaşlarımızın sorunlarına ortak çözüm getiren, sorumluluğu paylaşan bireyler olarak, sağlıklı bir çevrede yaşamak için yol gösterici olacaktır. Kendi medeniyet havzamıza yabancılaşmadan ve kadınlık değerini layık olduğu düzeye yükselterek çalışma hayatı ile aile hayatını mutlu bir şekilde bütünleştirmiş kadınlarımızın, ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacağına inanıyorum. Çünkü bizim medeniyetimiz kadınlarla hayat bulmuştur, kadını yok sayan toplum, adını yok sayan bir toplumdur. Kurumlarımızdaki tüm birimlerde kadınlarımız sağlığın korunması ve ilerletilmesi için büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Doğumumuzdan ölümümüze kadar pek çok durakta onların bizlere emeği çoktur. Bizi doğurtan, aşılayan, kaydeden, takip eden eller genelde onlarındır. Öpülecek elleri sadece bugün değil, yaşamımızdaki her gün alnımızdadır."