AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, önümüzdeki dönem bütün enerjilerini Van’a harcayacaklarını ifade etti.
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, seçim çalışmaları kapsamında Van Elektrik Mühendisleri Odası’nı ziyaret ederek önemli konulara dikkat çekti. Ziyaret esnasında özellikle enerji konuları gündeme gelirken, Van’ın da içinde bulunduğu enerji probleminin çözümü konusunda alternatif kaynakların hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi. Aynı zamanda elektrik mühendisi olan Milletvekili Burhan Kayatürk, meslektaşları ile buluşmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, farklı yatırımlarla enerjide artık üretime mutlak süratle geçilmesinin altını çizdi.
Van’da elektrik sorununun bir türlü çözüme kavuşamadığından yakınan elektrik mühendisleri, “Her zaman farklı bahaneler öne sürülüyor. Hep kaçak elektriğin arkasına sığınma durumu söz konusu. Yatırım konusuna gelince hiçbir şey ortada yok. Vatandaşa ek faturalar çıkıyor. Şikayetler merkezden incelenmiyor ve dikkate alınmıyor. Altyapı çok kötü. Kayıp çok fazla. Sorunu tamamen kaçağa yönlendirmek büyük yanlış” şeklinde konuştular.
Hidroelektrik santrallerinin de gündeme geldiği ziyarette konuşan Milletvekili Kayatürk, bu tür enerji konularında her ne kadar endişeler olsa da gelişen ekonominin bir şekilde enerjiye ihtiyacı olduğunu belirtti.
Kayatürk, “Nükleer enerji konusunda zaten komşularımızın tamamında nükleer enerjiler mevut. Yani olası sızıntılar ciddi sıkıntılara yol açar. Öte yandan bakıyorsunuz hızla gelişen bir ekonomi var. Bu ekonomi için de enerjiye ihtiyaç var. Gönül ister ki rüzgar enerjisi, güneş enerjisi ile bu ihtiyaç giderilsin. Bu olmazsa Hidroelektrik santrallerine yönelik enerji üretmek zorundasınız. Biz zaten Rusya’dan, İran’dan, komşu ülkelerin geliştirdiği santrallerden enerji alıyoruz. Doğalgaza dünya kadar para veriyoruz. Dış ticaret açığımızın tamamı enerjiye gidiyor. Dış ticaret açığı, cari açığı meydana getiriyor. Bunu minimize etmemiz lazım. Düşünün bir ülke her yıl 40 milyar doları aşkın bir parayı enerji alımına harcıyor. Bunu yıllara yaydığımızda korkunç bir rakam ortaya çıkıyor. Gelişen ülkelerin en büyük problemi bize göre enerjidir. Van’ın da en büyük problemlerinden biri de budur. İnşallah bundan sonraki süreçte sizlerle bütün enerjimizi Van’a harcayacağız” dedi.
“HEPİMİZ BARIŞA MAHKUMUZ”
Çözüm sürecinden beklentinin çok olduğuna dikkat çeken Kayatürk, “Van için güzel şeyler yapmak zorundayız. Çözüm sürecinde beklentiler çok büyük. Çatışmaların tekrar olmasını insanlar düşünmek bile istemiyor. Çok hızlı bir şekilde barışı sağlamalıyız. Burada siyasetçilere, odalara, STK’lara, kurumlara, kanaat önderlerine kısacası herkese büyük görevler düşüyor. Geleceğimizi birlikte inşa etmek için huzura, barışa ihtiyacımız var” diye konuştu.