GEÇEN SEZON YETKİ UYANIK'TAYDI
İsmail Uyanık'la yönetim anlayışımız uyuşmadı. Geçtiğimiz sezon kurulan kadroda Başkan Uyanık ve yanında getirdiği isimlerin tam yetkisi vardı. Sezon sonu olduğunda başarılı olmadıklarını görmüş olduk.

TÜRKİYE'DE BİR İLK OLDU
Ertuğrul Sağlam ile yaptığımız anlaşma Türkiye'de bir ilk oldu. Kendisiyle büyük başarılara imza atacağımızdan şüphem yok. Devre arasında hocamız ihtiyaç duyarsa seve seve takıma takviye yapmaya hazırım

AVRUPA BİZİ KONUŞACAK
Samsunspor'u, sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da adından söz ettiren bir kulüp haline getireceğim. Samsunspor'la sadece Samsun halkı değil, tüm Türkiye gurur duyacak.

KULÜBÜ BIRAKMAMI İSTEDİLER
Galip Öztürk tarafından dolaylı yoldan Kulübü İsmail Uyanık'a bırakmam için teklif geldi. Ancak Samsunspor'u bırakmaya niyetim yok. Ben buraya çınar ağacı gibi kök saldım, Samsunspor sevdam için geldim.

CESUR YÜREK BAŞKAN
Bu kulübü benden daha iyi yerlere getirecek biri varsa buyursun gelsin. Ancak benden önceki hiç bir başkanın başaramadığını başaracağım. Samsunspor ile yakalacağımız başarılarla ne kadar cesur yürek başkan olduğumu göreceksiniz.

GEREKİRSE HESAP SORACAĞIM
Buraya gelen futbolcuların hiç biri Samsunspor sevdası yüzünden gelmedi. Hepsi mevcut kulüplerinde aldıkları ücretlerin fazlasını talep etti. Onları eleştirmiyorum. Haklı olabilirler. Ama bende bu paraları veriyorsam, başarısızlık sonrası hesap sorma hakkını kendimde buluyorum.

BUZ PARAMIZI GERİ VERMEDİ
İrfan Buz ile uzun soluklu bir anlaşma yapmıştık. 1 yıllık ücretini de peşin ödemiştik. Ancak hoca sezon ortasında bizi bir anda bırakma kararı aldı. Samsunspor'da kalmak istemeyen birini zorla tutamam. Ancak çalışmadığı parayı kendisinden geri istediğimde, paramızı geri vermedi.

DERNEĞİ DE SAHİPSİZ BIRAKMAYIZ
Dernek ve şirket organik bir bağ ile birbirlerine bağlı. Dolayısıyla birlikte uyumlu bir şekilde ahenk içerinde hareket edilmesi gerekiyor. Eğer bir gün İsmail Başkan dernekteki görevini bırakma kararı alırsa, derneği de sahipsiz bırakmayız ve oluşacak yeni yönetime destek veririz. 

BURAYA PARA İÇİN GELMEDİM
Benim Samsunspor üzerinden para kazanmaya ihtiyacım yok. Benim zaten yeterince param var. Ben buraya gönül işi için geldim. İş hayatımdaki başarılarımın ardından Samsunspor ile de başarılı olmaya, hiç tatmadığım duyguları burada tatmaya geldim.

ADIM PARACIYA ÇIKTI
Sosyal medyada organize bir şekilde saldırı altına alındım. Adım 'Paracı Başkan'a çıktı. Ben harcadığım parayı geri alamam. O paralar uçtu gitti. Ama bırakmamı isteyenler hiç heveslenmesin. Bırakmaya niyetim yok. 

UYANIK BENİM DOSTUMDUR
İsmail Başkan benim dostumdur. Kimsenin aramıza girmesine izin vermeyeceğim. Bazı noktalarda yaşadığımız fikir ayrılıkları sonrası ayrılmış olabiliriz. Ancak biliyorum ki İsmail Başkan Samsunsporluluğuyla her zaman destekçimiz olacaktır. Bizim de bu noktada ona her zaman ihtiyacımız var.

UZUN VADELİ PROJELER
Uzun vadeli projelerim var. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden kulüpler satın alarak, Samsunspor'un alt yapısından çıkan futbolcuların buralarda oynamasını ve kendilerini daha da geliştirmesini sağlayacağım.

SAMSUNSPOR'UN BİR BEDELİ VAR
Samsunspor'un bir bedeli var. Benden daha çok Samsunspor'u seven, değer veren var ise gelsin, oturup konuşalım. Ben Samsunspor'u söz verdiğim yere getireceğim. Ama benden daha başarılı olacağını iddia eden biri varsa kulübü devretmeye hazırım.

YARDIM ETTİM, ELEŞTİRİLDİM 
Samsunspor scout ekibinde yer alan herkese farklı şekilde yardımlarım dokundu. Bunu kimse inkar edemez, ama ben bunun karşılığında hak ettiğm saygıyı göremedim. Celil'e de yaptığım onca yardımın sonrasında beni haksız yere eleştirmesi kendisine hiç yakışmadı.