Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy İstanbul Feshane’de açılmış olan "Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri" organizasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Başsoy yapılan açıklamada şu bilgilendirmelerde bulundu; “Anadolu’nun zengin kültür hazinesi, İstanbul Feshane’de kapılarını açtı. Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi işbirliği ile düzenlenen "Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri" Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul Feshane’de düzenlenen "Erzincan Tanıtım Günleri’nde, ilimizin doğal, kültürel ve turizm değerleri ile yöresel zenginlikleri yerli ve yabancı ziyaretçilere anlatılacak.
8 Mart’a kadar sürecek etkinlikte, şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının ve firmaların kendilerini tanıttıkları, yöresel ürünlerin ve yiyeceklerin sergilendiği stantlar ziyaret edilebilecek. Etkinliğin, ilimize yapılabilecek ekonomik, sosyal ve kültürel yatırımlara zemin hazırlanması amaçlanıyor. Yöresel ürünlerin ve yiyeceklerin sergilendiği 45 kurumsal, 65 yöresel olmak üzere toplam 110 stand ile Feshane de Erzincan olarak yerimizi aldık.
Açılış programı 5 Mart günü saat 14’de Erzincan Belediyesi Mehter Takımının konseri ile başladı. Ardından yine belediye folklor takımı yöresel oyunları sahneledi.
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un açılış konuşması ardından, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman bir konuşma yaptı. Açılış programına Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri, bazı ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları iştirak ettiler.
Başta Erzincan Merkez Kültürel Etkinlikleri olmak üzere, üç gün boyunca Erzincan’ın 8 ilçesi ayrı ayrı kültürel etkinlikleri’nin sergileneceği etkinlik de birbirinden zengin kültürel etkinlikler ve yöresel lezzetler sadece Erzincanlıların değil tüm İstanbulluların beğenisine sunulacak. 8 Mart Pazar Günü’ne kadar sürecek olan Erzincan Günleri Feshane’de ziyaretçilerini bekliyor.