Kitap kokusunun deniz kokusuna karıştırdığı Üsküdar Sahaf Festivali başladı. Kitapseverler 15 Ekim’e kadar sürecek olan Sahaf Festivali’ne yoğun ilgi gösterdi.

Üsküdar Belediyesi tarafından 4’üncüsü düzenlenen Üsküdar Sahaf Festivali başladı. Türkiye’nin değişik illerinden 73 sahafın katıldığı festival, on binlerce asırlık kitapların yanı sıra, tarihe tanıklık etmiş dergi, gazete, otobüs bileti, para gibi yazılı ve basılı ürünleri tutkunlarıyla buluşturdu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. Başkan Türkmen stantları tek tek gezerek sahaflarla sohbetler etti. Kitap kokusunun deniz kokusuna karıştığı festivalde yazılı ürünlerin yanı sıra çeşitli söyleşiler, müzayedeler ve müzik dinletileri de gerçekleşecek.

“Üsküdar Sahaf Festivali ayrıcalıklı bir festival”

Sahaf stantlarını tek tek gezen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İstanbul’da denize en uzun kıyısı olan ilçe Üsküdar ve zaten bir boğaz kokusu var ve Üsküdar’ın tarihinden gelen birde kitap kokusu var. Adeta deniz kokusuyla kitap kokusu bugün Üsküdar’da buluşmuş oldu. Bu sene 4’üncüsünü düzenlediğimiz festivaliniz geçmiş yıllardan edindiğimiz tecrübeyle daha da güzel. Sahaf esnaflarımıza çok güzel bir mekan hazırladık. Tarihi belgeler, kitaplar, gazeteler var, burada yok yok. Bize göre ve bu işin meraklılarına göre, Üsküdar Sahaf Festivali çok önemli ve özellikli bir festival. Çok eski eserleri içermesi dolayısıyla içerisinde bulunan zenginlikler nedeniyle sıradan bir festival değil. Arzu ediyoruz ki festivale hem meraklıları hem de gençlerimiz gelsin” diye konuştu.

“150-200 yıla yakın kitaplar ve el yazmalarımız var”

Uzun yıllardır Beyoğlu’nda sahaf olan Ömer Altın, “Bütün hazırlıklar tamam sıra okuyucuya geldi. Kitapseverleri bekliyoruz, standımızda yaklaşık 150-200 yıla yakın kitaplar, el yazmaları mevcut. Baskısı bitmiş, yayından kalkmış bir çok kitap elimizde mevcut” dedi.

“Kitapları sahaflardan almak daha zevkli”

Kitap okumanın bir tutku olduğunu dile getiren İlknur Gözen, “Kitap okumayı seviyorum ama sahafları gezme fırsatımız olmuyor. Genellikle internetten sipariş ediyoruz maalesef. Festivali geçen seneden beri takip ediyoruz. Kitapları sahaflardan almak daha zevkli. Kitabı bir başkasının da okuduğunu bilmek zevk veriyor. Yeni baskılardansa eski baskılar daha iyi” ifadelerini kullandı.

Yediden yetmişe tüm kitapseverlere kapılarını açan Üsküdar Sahaf Festivali, 15 Ekim’e kadar her gün 10:00- 21:00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.