Prof. Dr. Fazıl Arabacı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden(AK Parti) Samsun milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
AK Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptığını söyleyen Prof. Dr. Fazıl Arabacı, "33 yıllık memuriyet hayatımda ve bugüne kadar edindiğim tecrübeler çerçevesinde siyaseti aracı kılıp milletvekili olarak milletime hizmet etmek istiyorum. Böyle bir tercihte bulundum. Tabi bu sürecin tamamlanmasında bir takım prosedürler var. Eğer uygun görülürse AK Parti’nin hizmet kervanına ben de katılmak istiyorum” dedi.
“YENİ BİR SES GETİRECEĞİZ”
Samsun’un değişime dönüşüme açık olan bir şehir olduğunu söyleyen Arabacı, "Karayolu, demiryolu ve havayolu imkanlarıyla hem Anadolu’ya hem uluslararası alana yakın, her türlü alışverişe imkan tanıyan bir şehir. Samsun, Bafra ve Çarşamba Ovalarına sahip olduğu için çok şanslı bir şehir. Fakat bu zenginliklerin ekonomiye nasıl katkısı olabilir ve üretilenler nasıl değerlendirilebilir bunun için çalışmak gerekir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın yaşadığı sorunların çözümüne katkı yaparken öte yandan daha verimli daha kaliteli zirai alanda çalışmalar yapılabilir. Ar-Ge’ye dayalı olarak raporlar ve projeler çerçevesinde çalışmak istiyoruz. Arkadaşlarımızın bu zamana kadar yapmış olduğu çalışmalar tabi ki inkar edilemez. Yapacağımız çalışmalarla, bu yapılan çalışmalara yeni bir ivme katmış olacağız. Yapılan bu hizmetlere; yeni bir nefes, yeni bir ses, yeni bir anlam katarak 2023 hedeflerine birlikte yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.
FAZIL ARABACI KİMDİR?
1963 yılında Çarşamba’nın Ustacalı köyünde doğdu. Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Arabacı; ilahiyatçı, akademisyen, diplomat olarak Türkiye ve Fransa’da uzun süre görev yaptı. Pek çok ulusal ve uluslararası toplantıda ve projede yönetici olarak görev aldı. Fransa’nın Strazburg şehrinde, İslam İlahiyat Fakültesi’nin kuruculuğuna öncülük etti ve kurucu dekanlık görevini yaptı. Evli ve iki kız babasıdır. Fransızca, İngilizce ve Arapça bilmektedir.