Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, münfesih kapsamda değerlendirilecek anonim ve limited şirketler ile kooperatiflerin ticaret sicil kayıtlarının re’sen silme işlemleri için 26 Haziran 2015 tarihine kadar Denizli Ticaret Odası Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne başvurulması gerektiğini bildirdi.
DTO Başkanı Necdet Başkan Özer, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete’de İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’un yayımlandığını hatırlatarak, "Yayımlanan kanunun 133. maddesi ‘6102 sayılı kanunun Geçici 7. maddesinin birinci fıkrasında yer alan ‘Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde’ ibaresi ile birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan ‘yürürlük tarihinden itibaren iki yıl içinde’ ibaresi ’01 Temmuz 2015 tarihine kadar’ olarak değiştirilmiştir" ifadelerini kullandı.
Açıklamasında, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunun Geçici 7.maddesinin 2.fıkrasında ‘Davacı veya davalı sıfatı ile devam eden davaları bulunan şirket veya kooperatiflere bu madde hükümleri uygulanmaz’ denildiğini aktaran Özer, şunları kaydetti:
"Vergi kayıtları silinmiş, ana sözleşmelerinde, tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş olmamalarının fesih sebebi sayılacağına ilişkin bir düzenleme bulunması halinde, davacı veya davalı sıfatıyla devam eden davaları olmayanlar ile sicil dosyalarında herhangi bir takyidatı bulunmayan Denizli Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne kayıtlı limited ve anonim şirketler, kayıtlarının, 6102 Sayılı Kanunun Geçici 7. Maddesi kapsamında değerlendirilmesi için 26 Haziran 2015 tarihine kadar Denizli Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne ve Denizli Ticaret Odası Başkanlığı’na hitaben yetkililerce veya ortaklarca imzalı asıl dilekçe ve vergi dairesinden alınmış mükellefiyet terk durum yazısı aslı ile birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir."