Manisa’da sivil toplum örgütleri ve çeşitli siyasi partilerin kadın kollarının oluşturduğu 8 Mart Eylem Komitesi, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenledi.
Yürüyüşe komitede yer alan KESK, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Alevi Kültür Derneği, Hacı Bektaşi Veli Vakfı, HDP, HDK, BHH, EMEP ve YGS üyeleri katıldı. Kafe Sera önünde toplanan yaklaşık 800 kadın, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek kadına şiddeti protesto etti. Kadınlar ellerinde şiddete maruz kalarak öldürülen kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşırken, yürüyüş esnasında Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı. Burada Manisa 8 Mart Eylem Komitesi adına açıklama yapan Fisun Kaplan, “Her gün 5 kadın kadın olduğu için öldürülüyor ve yargı her seferinde erkekten yana karar veriyorsa kadına yönelik şiddet, kadın katliamları ve tecavüzler münferit değil sistematiktir. Kadın ve nefret cinayetleri ve tecavüzlerin yaygınlığı biliniyor ve gereği yapılmıyorsa kadın cinayetlerinin azmettiricisi devlettir. Devlet konuştukça bizler daha da ölüyoruz. Kürt, Türk, Ezidi, Süryani, Ermeni, Lazı, Çerkezi’yle Ortadoğu’yu karanlığa teslim etmeyeceğiz. Her nerede olursa olsun kadınların kazanımı dünyada her kadının kazanımıdır. Biz kadınlar kendi toplumsal sözleşmemizi yaptığımız için önümüzdeki setleri aşmak için özgürlüğümüz için örgütlenmeye başladık. Biz kadın birleşenleri olarak kadınları bir araya getirerek örgütlü gücümüzle alanda olmaya çalışıyoruz. Biz emekçi kadınlar olarak kayıt dışı sigortasız işlerde çalışmaya mahkum olmayacağız. Sermayenin uysal köleleri haline gelmeyeceğiz” dedi.
Yürüyüşe destek veren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise, "Bu yıl 8 Mart’ı Rojava devrimi ve Kobani direniş zaferinin mutluluğuyla kutluyoruz” diye konuştu.
Aydoğan, “Çözüm süreci kapsamında görüşmelere başlanması demek, artık bu ülkede bir daha Kürt sorunundan kaynaklı bir savaş, çatışma olmaması demektir. Biz kadınlar asla ve asla artık bu ülkede Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklı bir savaş olsun istemiyoruz. Çünkü savaşların, çatışmaların en fazla biz kadınları vurduğunu biliyoruz. İşte Manisa’dayız. Binlerce, on binlerce insanımız bölgeden buraya göç etti. Dilini ve kültürünü bilmediği bu coğrafyada yıllardan beri yaşam mücadelesi veriyor. Bu nedenle herkes doğduğu yerde, herkes doğduğu topraklarda yaşamalı. En güzel yaşamın bu olduğunu savunuyoruz” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı.