Adana’nın Ceyhan ilçesinde düzenlenen kahvaltıda basın mensupları oda başkanlarıyla ilçeyi konuştu.
Adana’nın Ceyhan ilçesinde Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneği (CAGDER) tarafından 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla verilen kahvaltıda basın mensupları ve ilçe yöneticileri bir araya geldiler.
Ceyhan Öğretmenevi’nde verilen kahvaltıya Ceyhan Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Özhan, Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Memici Güleçyüz, Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Meclis Başkanı Mehmet Ali Toptaş, Ceyhan Çukobirlik İkinci Başkanı Muhammet Bulut, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı İbrahim İkidağ, 6 Ocak Esnaf Başkanı Selçuk Kanlı, Ceyhan Gazeteciler ve Matbaacılar Derneği (CEYGAMER) Başkanı Halis Demir’in yanı sıra Ceyhan’daki yerel gazete sahipleri ve ulusal medya temsilcileri katıldı.
Ceyhan Aktif Gazeteciler Dernek Başkanı İzzet Aydemir, ilçenin tanıtımında, sorunların gündeme getirilmesinde ve çözümü konusunda gayret sarf eden gazetecilerden ilçeyi yöneten yöneticilerin beklenti ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle bu programı düzenlediklerini söyledi.
Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, OSB’nin kurulması için diğer sivil toplum örgütleri, siyasiler ve bürokratlarla sürekli görüşme yaptıklarını belirtti. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için gece gündüz mücadele ettiklerini söyleyen Can, bölgede bazen kendilerinin bile haberdar olmadığı gelişmelerin yaşandığını ifade ederek, basının bu konuda daha duyarlı olmasını istedi.
Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz ve Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Özhan gazetecilere çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Öte yandan, yerel medyanın eksiklikleri, sorunları tartışılırken, basın mensupları oda başkanlarıyla Ceyhan’ın sorunları hakkında fikir alış verişi yapıldı.