Erzurum’un ilklere imzasını atan belediyesi olan Çat Belediyesi, yeni bir rekora daha imza attı. Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Muharrem Ayı dolayısıyla organize ettiği bir program kapsamında ilçede 8 bin kişiye aşure ikramında bulundu. Kılıç, aşure kaselerinin vatandaşın evine ve işyerine kadar ulaştırılmasını sağlayarak yine bir ilke imzasını attı.

Muharrem ayı dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Erzurum ve ilçelerinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç da, Muharrem ayı dolasıyla devasa bir aşure ikram organizasyonu yaparak yine bir ilke imzasını attı. Çat Belediyesi, ilçede 8 bin kişilik aşure organizasyonu gerçekleştirmekle kalmadı, aşureler ise, vatandaşların ev ve işyerlerine kadar belediye ekipleri tarafından ulaştırıldı. Bugüne kadar hiç görmedikleri bir organizasyonla karşı karşıya kalan Çatlı vatandaşlar ise, Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’a teşekkür yağmuru yağdırdılar. Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ise, "Muharrem ayı birleşmek, bir araya gelmek, beraberlik içerisinde olmak demektir. Bunun en güzel örneği de, onlarca yemişin bir araya gelmesiyle yapılan aşura aşıdır. Ve aslında o aş bizi, birbirimizi, kısacası hepimizi sembolize ediyor" dedi.

BAŞKAN KILIÇ’TAN MUHARREM AYI MESAJI

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Muharrem Ayı’nın İslami tarihi çerçevesinde birbirinden önemli olayların cereyan ettiği ve mukaddes sayılan 4 aydan birisi olduğunu vurgulayarak, "Başta Hz. Adem olmak üzere birçok peygamber, bu ay içerisindeki Aşure Günü’nde nimetlere kavuşturulmuş, çeşitli sıkıntılardan kurtarılmıştır. Muharrem ayı; paylaşmak demektir, şükretmek demektir, bereket demektir, feyz demektir. Birlik demektir, beraberlik demektir, kardeşlik demektir. İlaveten Muharrem Ayı; keder demektir, hüzün demektir. Zira alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin biricik torunu Hz. Hüseyin Efendimiz, Kerbela’da bu ay içerisinde şehit edilmiş; Alem-i İslam bu hadise sebebiyle Muharrem ayında büyük bir hüzne garkedilmiştir." diye konuştu.

Önemi, anlamı ve kudsiyeti çok büyük olan Muharrem Ayı’nın, İslam Alemi’nin birlik ve beraberliğinin artmasına, kardeşliğin perçinlenmesine, zulmün, terörün ve baskıların sona ermesine vesile olmasının en büyük niyazı olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, "Biz de bu mübarek ay dolayısıyla ilçemizde geniş kapsamlı bir aşure organizasyonu yaptık. İlçemizde 8 bin kişilik aşure hazırladık, ev ev, köy, köy, mahalle mahalle dolaşarak halkımıza ikram ettik. Aşure ikramımızı ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere de bizzat ulaştırdık. Esnafımıza işyerinde, ev hanımlarımıza evlerinde, öğretmenlerimize okulda, sağlık personellerine hastane ve sağlık merkezlerinde aşure ikram ettik." diye konuştu.

ÇAT BELEDİYESİ İLKLERİN BELEDİYESİ OLDU

Çat Belediyesi’nin her faaliyetinin Erzurum’da bir ilk olma özelliğini taşıdığının altını çizen Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, bunu Muharrem Ayı dolayısıya da bir kez daha tescillediklerini kaydederek, "İlçemizi ilklerle tanıştırmaya ve hizmetlerimizi her kesime ulaştırmaya devam ediyoruz. Bizin yönetim anlayışımızda "siz" ya da "biz" yok. Bizim yönetim anlayışımızı "hepimiz" kavramı oluşturuyor. Biz biriz, birlikteyiz ve her beraberiz. Hangi siyasal görüşe sahip olursak olalım, Çat ilçemizde bir arada ve birlikte yaşıyoruz. Hepimizin ortak paydası Çat’tır. Çat’a hizmet etmekse bizim için boyun borcudur. Bu vesileyle başta Çatlı hemşehrilerim olmak üzere, tüm Erzurum halkının ve İslam Alemi’nin Muharrem Ayı’nı kalbi muhabbetlerimle tebrik ediyorum" dedi.