İlkadım Belediyesi, Derecik Mahallesi’nde bulunan halı sahayı, alt yapı oyuncularının yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Samsunspor’a devretti.

Özellikle son dönemlerde gençlere ve bayanlara yönelik hizmetleri artıran İlkadım Belediyesi, Samsun’un en büyük markalarından biri olan Samsunspor’a destek olmak için, Derecik Mahallesi’nde yeni yapılan halı sahayı kulübe bağışladı.

Halı sahanın açılış programına Samsunspor Yönetim Kurulu ve futbolcular da katıldı. Müzik dinletisi ve halk oyunlarıyla başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti.

İlkadım Belediyesinin her zaman Samsunspor’a destek verdiğinin altını çizen Samsunspor Başkan Yardımcısı Ömer Çoruh, “Her zaman Samsunspor’un yanında olduğunu hissettiğimiz İlkadım Belediyesi ve Başkanımız Erdoğan Tok’a, katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Buradan Samsunspor’a futbolcular yetişecek”

Devredilen tesis ile Samsunspor’a genç futbolcu yetiştirmede destek olacakları ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İlkadım ilçesinde özellikle gençlere ve kadınlara yönelik projelere büyük önem veriyoruz. Çok kısa bir sürede 10 tane halı sahayı hizmete sunduk. Çocuklar için 43 tane park yaptık. Türkiye’nin en büyük gençlik merkezinin açılışını gerçekleştirdik. Derbahçe’de bulunan stadyumumuzu da YABPA’ya devrettik. Bugün Derecik Mahallesi’nde açılışını yapacağımız halı sahayı da Samsunspor’a devredeceğiz. Samsunspor bu şehrin markası ve bizim için çok önemli. Bu açıdan Samsunspor’un alt yapısını oluşturacak çocuklar bizim için büyük önem arz ediyor. Burada artık Samsunspor’un alt yapısını oluşturacak çocuklarımız yetiştirilecek. Buradan yetişecek çocuklar önümüzdeki yıllarda Samsunspor’un A takımında oynayacak inşallah” diye konuştu.

Tören konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam etti. Açılışı gerçekleşen halı sahada ilk şutu Başkan Erdoğan Tok çekerken, kalede ise Samsunspor’un kalecisi Furkan Köse yer aldı.