ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu'da bir firma, yaklaşık 3 yıl süren Ar-Ge çalışmasının ardından yüzde 70 fındık ve yüzde 30 bal kullanarak kahvaltılık ezme üretti.

Türkiye'de en çok fındık ve bal üretimi yapılan Ordu'da bir firma, üzerinde çalıştığı fındık ve bal karışımı kahvaltılık ezmeyi piyasaya sürdü. 

Firmanın genel müdür yardımcısı Selçuk Altaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık ve balı bir kavanozda buluşturmayı başardıklarını belirtti.

"İçerisinde şeker olmasın ama tatlı olsun, bunun yanında da sürülebilir kıvamda sağlıklı bir ürün yapalım istedik" diyen Altaş, şöyle konuştu:

"Bu fikirle yaklaşık 3 yıl önce başladığımız Ar-Ge çalışmalarını tamamladık. İçerisinde yüzde 70 fındık, geri kalanı bal olmak üzere kahvaltılık ezme üretimini gerçekleştirdik. İki ürünün de faydalarını, hangi vitamin ve mineraller yönünden zengin olduklarını biliyoruz. Her yönden faydasına inandığımız iki ürünü kahvaltılık ezmede birleştirerek adeta enerji deposu bir ürün ortaya çıkardık."

Altaş, özellikle çocuk ve yetişkinler için ürünün çok faydalı olduğunu anlatarak, bu ürünü tüketen bir kişinin günlük enerji ihtiyacını rahatlıkla karşılayabileceğini söyledi. Ürünle ilgili bütün izinlerin alındığına değinen Altaş, "Helal gıda sertifikası ile ilgili bir başvurumuz oldu. Onu da önümüzdeki günlerde inşallah alacağız" dedi.

- "İçerisinde kesinlikle katkı maddesi yok"

Ürünün özellikle kahvaltılarda daha çok tüketebileceğini dile getiren Altaş, şunları kaydetti:

"Ekmeğin üzerine rahatlıkla sürülebiliyor. Yapışkan değil. Krema kıvamında olup içerisinde kesinlikle katkı maddesi yok. Ürün ortaya çıkmadan önce uzmanların da görüşlerini aldık. Birçok üniversitemizle işbirliği yaptık. Sonunda da bu ürünümüzü çıkarmayı başardık. Çok mutluyuz. Bu ürün aynı zamanda hem fındık hem de balın iç tüketimine katkı sağlayacaktır. Tepkiler çok olumlu. Özellikle hem balın hem de fındığın faydalarını bilenler hemen bu ürünü tüketmeyi istiyor."

Selçuk Altaş, ortalama 300 gram olan bir kavanozun 25 ila 30 lira arasında değişen fiyattan satıldığını bildirdi.