Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.
Kentteki bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Altun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alabilmek adına Bitlis Vali Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini söyledi. Bürokrasinin millete hizmet etmek için çok önemli bir alan olduğunu ifade eden Altun, "Bürokraside de mülki idare amiri, vali, kaymakam olarak diğer kademelerde gerçekten vatandaşa çok önemli hizmetler yapılabilir. Çok ciddi çalışmalar yürütülebilir. Biz de bugüne kadar görevimizi layığıyla yerine getirmeye çalıştık. Bu görevimizi yürütürken bizden desteklerini esirgemeyen hükümetimize ve herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mülki idare amiri olarak görev yapmak benim için bir şerefti. Çok severek girdiğim bir görevdi. Ülkenin çeşitli yerlerinde kaymakam, mülki idare amiri ve vali yardımcısı olarak görev yaptım. Şu an Türkiye’nin içinden geçtiği safhaları dikkate aldığında, 2015 seçimlerinin son derece önemli olduğunu, özellikle Türkiye’nin son 12 yılda yakaladığı istikrarın devamı adına, yeni bir anayasa yapılması gerektiğini ve bu yeni anayasa içerisinde muhakkak başkanlık sistemine yer verilmesi gerektiğinin elzem olduğunu düşünen bir kişi olarak böylesine önemli, böylesine kutlu bir görev için mecliste olmak; çocuklarıma, nesillerime iyi bir miras bırakmak istiyorum" dedi.
"BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"
Türkiye’nin artık hiç zaman kaybetmeden yeni bir anayasa yapması ve başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini dile getiren Altun, bunun çok önemli olduğunu ve Türkiye için hayati önem taşıdığını kaydetti. Altun, "Biz ülkedeki herkese kapı kapı gezip bunu anlatacağız. Çünkü mevcut sistem karar almayı zorlaştırmaktadır ve mevcut sistemde Türkiye’nin çok ileriye gitmesi mümkün değildir. O anlamda genç, okuyan, araştıran bir kişi olarak yeni anayasa çalışmalarında yer almak, bu sistemi anlatmak ve bu sistemin kurulmasına katkı sunmak istiyorum. Bu nedenle istifa edip siyasete girmeyi dostlarımla arkadaşlarımla ve çok kıymetli insanlarla istişare edip karar verdik. Şayet nasip olur milletvekili seçilirsek, memleketimiz Ardahan’da da Türkiye’deki genel gidişata entegrasyonu için çalışmalar yürüteceğiz" diye konuştu.
"SORUNLAR KALİTELİ BİR İLETİŞİMLE ORTAYA ÇIKAR"
Kendisinin her zaman iletişim kurmayı seven bir idareci olduğuna dikkati çeken Altun, insanlarla iletişim kurmanın ve onlarla bir arada olmanın kendisi için bir zevk olduğunu belirtti. Altun, "Yani telefonum, kapım ve sosyal medya hesaplarım her zaman herkese açık oldu. İnsanlarla iletişim kurmak, onlarla bir arada olmak, onları yerinde ziyaret etmek benim için bir zevkti. Dolayısıyla Türkiye’deki geleneksel anlamında baktığımızda, halk seçtiği vekillerle irtibat halinde olup, onlara sorunlarını anlatmak istiyor. Zaten sorunlar çok kaliteli bir iletişimle ortaya çıkabilir. Yani siz seçmeninizle kaliteli bir iletişim kurabilirseniz, seçmenden gelen talepleri güzel bir şekilde değerlendirip süzgeçten geçirip, tasnif edip, bunun gereğini yaparsanız, işte o zaman sorunları çözen kişi olursunuz. Ben bürokratlığım döneminde de elimden geldiğince hep halka yakın durdum. Halkın içerisinde oldum. İnsanlarla görüşmeyi, birlikte olmayı kendime hep şiar edindim" ifadelerini kullandı.
"ÇÖZÜM SÜRECİ BÖLGENİN KALKINMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Hükümetin başlattığı çözüm süreciyle bölgede sağlanan barış ve huzura işaret eden Altun, Bitlis’te görev yaptığı süre içerisinde çözüm süreciyle alakalı vatandaşlarla ve sivil toplum örgütleriyle iç içe olmaya çalıştığını anlattı. Altun, "Çözüm süreciyle alakalı olarak vatandaşlarla sivil toplum örgütleriyle sürekli iç içe olmaya çalıştım. Binlerce aileyle bir araya geldim, sorunlarını dinledim. 12 yıllık mülki idare ve ondan önce de 5 yıllık kamu sektöründe tecrübem var. Yüce Rabbimiz bize takdir ederse, sonra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve AK Parti’nin yöneticileri ve seçmenimiz uygun görürlerse bu göreve talip olduk. İnşallah çok çalışacağız. Nasip Allah’tandır diyoruz" dedi.