Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğüne bağlı bağlı 75.Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında hazırlanan “Yeni mesleklere ulaşma yolları, yeni danışmanlık ve rehberlik yöntemleri” konulu projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında gençlik merkezi öğrencileri idareci ve öğretmenleri eşliğinde başta İngiltere, Fransa, ve İtalya’da işsizlik sorunu ve istihdama yönelik mesleki çalışmalar konularında incelemeler yapılacak.

Proje kapsamında ülkede ve dünyada işsizlik sorununun çözümü ve geleceğin mesleklerinin neler olabileceği konularında yurt dışı ortaklarıyla çalışma yapılacak. Çalışma sonucunda, mesleki rehberlik servislerinin hizmet kalitesi araştırılarak, okulda, iş hayatında ve okul sonrasında etkili ve en modern rehberlik yöntemleriyle ilgili proje ortağı olan ülkeler işbirliğinde kapsamlı bir kitapçık hazırlanacak.

Özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nden göçle gelen ailelerin sokakta çalışan çocuk ve gençlerinin rehabilitasyonuna yönelik çalışma yapılıyor. Merkez tarafından alan taramasıyla tespit edilen çocuk ve gençler sokaktan alınarak eğitime ve mesleğe yönlendiriliyor. 120 çocuğun kayıtlı olduğu gençlik merkezine devam eden çocuklara ve ailelerine yönelik birçok sosyal sportif kültürel eğitsel ve meslek edindirici faaliyetler yapılıyor. 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi, bugüne kadar yaklaşık bin civarında çocuk ve genci sokaktan kurtararak eğitime kazandırdı. Ekonomik yoksunluk durumunda olan aileler ayni nakdi yardımlarla destekleniyor.