Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan, toplantının ardından "Millete Sesleniş" konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli dayanışma kampanyası başlattıklarını duyurdu ve "Kampanyayı yedi aylık maaşımı bağışlayarak başlatıyorum" dedi.

Milli dayanışma kampanyası başlatıyoruz. Aldığımız her tedbirle devletimizin vatandaşın yanında olduğunu gösterdik. STK'ların ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını biliyoruz. Devletin öncülük ettiğini gördüğümüz için milli dayanışma kampanyası başlatıyoruz. Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası'na bir yardım hesabı açıldı. Kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Amacımız yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza yardım sağlamaktır.

"KAMPANYAYI YEDİ AYLIK MAAŞIMI BAĞIŞLAYARAK BAŞLATIYORUM"

Kampanyayı yedi aylık maaşımı bağışlayarak başlatıyorum. Bakan arkadaşlarımızdan kimi üçer kimi altışar maaşlarını bağışlama kararı aldılar. Bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağışı ifade ettiler. Toplamda 5 milyon 200 bin liralık bir bağışta bulunmuş oldular. Meclisteki tüm milletvekillerimiz AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.

Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'nın banka hesap numaraları