Şahinbey Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırması çalışması kapsamında restore edilen Şehreküstü Konakları, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından görkemli bir törenle açıldı.
Şahinbey Belediyesi tarafından Şehreküstü semtinde 7 km’lik bir alan sokak sağlıklaştırma çalışması kapsamında restore edilmiş ve şehreküstü konakları Gaziantep’e kazandırılmıştı.
Yapılan açılış Törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, AK Parti Milletvekili Adayları Menderes Karaduman, Hakan Tanrıöver, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, İş adamı Cahit Nakıboğlu, diğer yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehreküstü Konaklarının açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, özellikle yaptıkları kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tanındıklarını, fakat bu çalışmaları yaparken tarihi dokuya uygun hareket edildiğini söyledi. Başkan Tahmazoğlu, “Şahinbey ilçemizde tarihi doku çok fazla. Yaptığımız çalışmalarda, bu dokuya zarar verememek için en üst düzeyde özeni gösteriyoruz. Şehreküstü Konakları, şehrin en eski yerleşim yerlerinden birisi, burayı aslına uygun olarak restore ettik ve turizme kazandırdık. Yine kentin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Şehreküstü Konakları’nın restore edilip, kente kazandırılmasına sevindiğini dile getiren Arınç, konakların tarihi dokusunun turist çekeceğini vurguladı. Arınç, “Şehreküstü’nde bildiğiniz gibi Gaziantep’in belki geçmişinde üç mahallesinde birisiydi. Ama Türkiye’de Şehreküstü ismini bilmeyen de yoktur. Yüzyıllar öncesinden bu yana Gaziantep denildiğinde bu istiklal madalyalı şehrin ‘Gazi’ unvanına sahip şehrin Şehreküstü Mahallesi ve semtini de bilmeyen yoktur. Hemen yanımızdaki camiler, hemen yanımızdaki hamamlar, sokaklar, evler, tarihi kimliğine kavuştuğu için yüzü gülüyor” diye konuştu.
Çok il gezdiğini belirten Arınç, “Pek çok yerlere gidip geldiğim için biliyorum; belediye, belediye değil, belediye başkanı belediye başkanı değil. Gaziantep’in merkez belediyelerini kastederek diyorum, ilçe belediyelerinde de çok başarılı arkadaşlarımız var. Ama Büyükşehir, Şehitkamil ve Şahinbey hamdolsun ki örnek bir çalışma yapıyor. Katkı sağlayan herkese gönülden teşekkür ediyorum“ dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnşallah Şehreküstü yaşayanlar geçmişte şehre küsmüşler, şimdi inşallah barışmanın zamanı gelmiştir. Venedik’e, giden nereye bakıyorsa, Roma’ya giden nereye bakıyorsa, Madrid’e giden nereye bakıyorsa, Antep’e gelenlerde ya bu Şehreküstü’nü de görelim kardeşim diyecek. Bu çok şey demektir. Allah emsallerini artırsın. Güzelliklerimizi çoğaltsın” dedi.