MEDİCANA Sivasspor teknik direktörü Sergen Yalçın kazanabilecekleri maçlarda berabere kaldıklarını belirterek, "Kazanmanın çarelerine bakacağız" dedi.
Medicana Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında cuma günü kendi evinde Torku Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.
Önceki gün Çaykur Rizespor deplasmanından dönen Medicana Sivasspor'lu futbolcular, izin yapmadan teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde kulüp tesislerinde Torku Konyaspor maçının ilk antrenmanını yaptı. Futbolcular antrenmana ısınma hareketleriyle başladı. Çaykur Rizespor karşılaşmasında oynayan ilk 11 yenileme çalışması yaparken, diğer futbolcular top kapma çalışması yaptı.
Sakatlığı bulunan John Boye ve Orhan Gülle, antrenmana katılmazken, hafif sakatlığı bulunan Burhan Eşer ise takımdan ayrı çalıştı.
'TEK HEDEFİMİZ BU HAFTAKİ MAÇI KAZANMAK'
Antrenman öncesi Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla ilgili basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Medicana Sivasspor teknik direktörü Sergen Yalçın, "Takım olarak gerçekten iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Özellikle yeni gelen oyuncularımız da katılmaya başladılar. Kesinlikle kazanabileceğimiz bir müsabakaydı. Özellikle rakibimiz 10 kişi kaldıktan sonra biraz daha üretken olabilseydik skoru daha farklı bir hale sokabilirdik. Bu tür maçlarda bu tür sonuçlar çıkabiliyor. Geçen hafta Osmanlıspor maçında attığımız gol çok sevindirmişti. Bu hafta da tersi oldu. Yediğimiz gol maalesef çok üzdü. 4 haftadır üzerimizde kıramadığımız bir şanssızlık var. Kazanabileceğimiz maçları çok basit bir şekilde berabere bitirdik. İnşallah bu hafta Konya maçında bir çıkış yakalamak istiyoruz. Kazanıp hem moral bulmak hem psikolojik olarak iyi duruma gelmek istiyoruz hem de puan cetvelinde iyi duruma gelmek istiyoruz. Tek hedefimiz bu haftaki maçı kazanmak" dedi.
'KAZANAMIYORUZ, AMA KAYBETMİYORUZ DA'
Takım olarak beklenilen yerde olmadıklarını kaydeden Yalçın, "Bizim düşündüğümüz, şuanda en az 5-6 puanımızın olması lazımdı. Kendi yaptığımız puan cetvelinde 2-3 puan geriden gidiyoruz. Ama henüz ligin çok başı, bu tür sonuçlar doğabiliyor. Kazanamıyoruz, ama şunu da düşünmek lazım kaybetmiyoruz da yani biz biraz iyi tarafından bakmaya çalışıyoruz. Eskişehir ve Rize deplasmanları ile ve Galatasaray maçı zaten zor maçlar. Kazanabilirdik, ama kazanmanın çarelerine bakacağız. 3-4 haftadır savunma sıkıntısı yaşıyorduk. Bu hafta onu çözdüğümüzü düşünüyoruz. Çok iyi bir taktik anlayışı içerisindeydik. Kazanmamız gerekiyordu, ama 1 puan ile ayrıldık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI