Erzincan Valiliği Kültür Hizmetleri kapsamında gölge oyunu olan “KARAGÖZ” “HACIVAT” oyunları Erzincan ilçe ve beldelerindeki okullarda ücretsiz sergileniyor.
Erzincan Valiliği yaptığı açıklamada şu bilgilendirmelerde bulundu; “Geleneksel kültürümüzün ortaoyunu ve meddah ile birlikte en önemli köşe taşlarından biri olan gölge oyunumuz KARAGÖZ HACIVAT oyunları Erzincan Valiliği Kültür Hizmetleri kapsamında ilimiz ilçe ve beldelerindeki okullarda ücretsiz sergilenecektir. Erzincan ilçeleri ve beldelerindeki öğrencilere milli kültürümüzü tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla ücretsiz olarak sergilenecek olan oyunlar 16 Şubat 2015 tarihinden itibaren üç haftalık bir program dâhilinde Kültür Bakanlığı Karagöz Sanatçılarından Mehmet Melih SALCAN ve Mahmut SALCAN tarafından oynatılacaktır. Erzincanlı minik sanatseverler sergilenecek olan oyunları Valimiz Sayın Süleyman Kahraman’ın misafiri olarak ücretsiz izleyeceklerdir.
Yapılacak olan etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman şu görüşlerde bulundu; “ Geleneksel kültürümüzün ortaoyunu ve meddah ile birlikte en önemli köşe taşlarından biri olan gölge oyunumuz “Karagöz” “Hacivat “oyunları günümüzden yüz yıllarca önce ortaya çıkmış, insanları eğlendirirken düşündürmüş, zaman zaman toplumsal bilinç oluşmasında öncü bir rol oynamıştır. Gölge oyunu kültürünün mimarları ‘“Karagöz” ve “Hacivat’ı yaşatmak ve kültürel bir değerimiz olan Karagöz ve Hacivat oyununun unutulmaması için böyle bir proje başlatmış bulunuyoruz. Karagöz ve Hacivat 2009 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından somut olmayan kültürel miras envanterine kaydedilmiştir. Oyunlarımızda kötü alışkanlıkların kazanılmasını önleyici mesajlar vererek faydalı olmayı hedefliyoruz. Karagöz ve Hacivat’ın önemli bir kültürel miras olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyor, minik sanatseverlerimizi ücretsiz olarak sergilenecek olan Karagöz” ve “Hacivat oyununa davet ediyorum.”dedi.