Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü ve Adli Bilimciler Derneği Adli Psikoloji Komisyonu’nun düzenlediği, Gazi Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin destekleri İncirliova Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde II. Adli Psikoloji Sempozyumu İncirliova Erbeyli Mahallesi İncir Araştırma Enstitüsü Konferans Salonu’nda başladı. Üç gün sürecek olan sempozyumda Adli Psikoloji alanında çalışılan alkol-madde bağımlığı, çocuk istismarı ve ihmali, suçlu profili ile mobbing gibi konulara ilişkin katılımcılara çeşitli bilgiler verilecek.
İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin ev sahipliği yaptığı ve üç gün altı oturum şeklinde gerçekleşecek olan sempozyuma; Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı Doğan, Yard. Doç. Dr. Ulaş Mehmet Çamsarı, Psikolog Kemal Özkul, Yard. Doç. Dr. Zeynep Gülçat, Prof. Dr. Levent Selim Çok, Prof. Dr. Şennur Tutarel Kışlak, Prof. Dr. Işıl Çoklar, Uzman Psikolog Emek Yüce Zeyrek, Doç. Dr. Hatice Demirbaş, Psikolog Gülşah Şükran Yıldız, Uzman Psikolog Tuğba Görgülü, Doç, Dr. Ayşe Canatan, Doç. Dr. Emre Şenol Durak, Yard. Doç. Dr. Reşat Kartal, Doç. Dr. Aysun Doğan, Psikolog Eda Keser, Dr. Canan Gürsel, Psikolog Dr. Aygül Nalbant, Doç. Dr. Mithat Durak, Yard. Doç. Dr. Seda Bayraktar, Uzman Psikolog Sevgi Güney, Sağlık ve İnsan Dergisi Yayın Editörü Esra Öz ile çeşitli meslek grupları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
ADLİ PSİKOLOJİYE DAİR HER ŞEY ANLATILACAK
Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Adli Psikoloji Ana Bilim Dalı Başkanı, Yıldırım Beyatlı Doğan ile Gazi Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Demirbaş’ın Başkanlık ettiği Sempozyumda Konsültasyon-Liyezon Psikiyatrisinde Karar verme yeterliliği, Nasıl bir adli psikoloji, Hukuk Psikolojisi Kapsamında Töre ve Kan Davası Kavramlarının Kohlberg’in Ahlak Kuramları Çerçevesinde incelenmesi, Adli Psikolojide Pozitif Psikoloji Uygulamaları, Cinsel Suçlar, Cinsel Suçlarla İlgili Adli Psikolojik Süreçler, Ankara Üniversitesinde Cinsel Şiddete Karşı Yeni Bir Oluşum CTS Birimi Çalışmaları, Toplumsal Cinsiyet Rollerine İlişkin Kalıpyargılar Ekseninde Cinsel Şiddeti Meşrulaştıran Mitler, Suçluların Saptanması ve Suç Soruşturmalarında Psikolojinin Rolü, Çocuk Koruma ve Önleme Merkezinde Psikoloğun Görevleri, Aile ve Çocuk Mahkemelerinde Psikologların görevleri, Denetim Serbestlik Müdürlüklerinde Çalışan Psikologların Görevleri, Yaşlılık ve Suç, Tutuklu ve Hükümlülerde Depresyon ve Depresyona Psikolojik Müdahale, Sporda Şiddetin Önlenmesine Tribün Liderlerinin Eğitim ve Sertifikalandırılması Önerisi, Çocuk ve Ergen Suçluluğun Önlenmeye Yönelik Müdahale Programı, Gençlerde Cep Telefonlarının Sorunlu Kullanımı ve Sanal Zorbalık, Aile Mahkemelerinde Velayetin Değerlendirilmesi ve Çocuğun Korunması, Adli Psikoloji Sanatı, Ebeveyn Katillerinin Profillemesi, Travma Vakalarında Psikolojik Değerlendirme ile Sağlık Haberciliğinde Psikolojinin Yeri gibi birçok önemli konuya ilişkin konuşmacılar katılımcılara çeşitli bilgiler verecek.
KALE; “İNCİRLİOVA’DA YAPILMASINDAN GURUR DUYUYORUM”
İlki Ankara’da düzenlenen Adli Psikoloji Sempozyumu’nun ikincisini İncirliova’da düzenlenmesi için destek veren ve ev sahipliği yapan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, yaptığı konuşmasında “İncirliova’nın yetiştirdiği biri olarak böylesine anlamlı ve özel bir sempozyumu İncirliova’da düzenlenmesine katkı sağladığım için gurur duyuyorum. Önümüzdeki süreçte ilçemizin tanıtılması için çeşitli konferans ve sempozyumların yapılması için çalışmalarımız olacaktır. Amacımız, ilçemizin ismini duyurmak ve bilimsel anlamda katılımcıların ilçemize gelmesini sağlamaktır” dedi.
Başkan Kale’nin konuşmasının ardından sağladığı katkı ve desteklerden dolayı kendisine Teşekkür Belgesi takdim edildi.