İstanbul’da düzenlenen Feshane Erzincan Tanıtım Günlerinin genel değerlendirmesini yapmak ve bu değerlendirmeler ışığında yapılan tespitlerle ileride düzenlenecek olan tanıtım etkinliklerinde daha etkili olmak amacıyla Vali Kahraman’ın başkanlığında Feshane Tanıtım Günleri Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, ilgili kurumların yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda Başkan Başsoy ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhittin Kalbur tanıtım etkinliğinin genel değerlendirmesini yaptı. Programda konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Feshane Erzincan Tanıtım Günlerinde ve öncesindeki İstiklal Caddesinde düzenlenen Erzincan Yürüyüşünün ilimizi tanıtma adına önemli bir çalışma olduğunu belirterek yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret ettiği bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmasında geçtiğimiz aylarda İstanbul’da düzenlenen EMİTT 2015 Uluslararası Turizm Fuarında da Erzincan’ın tanıtımı adına önemli çalışmalar yapıldığını belirterek onlarca ülkenin katıldığı fuarda Erzincan’ın çeşitli değerlendirme kriterleri sonucunda üç tane ödül aldığını ifade ederek, ilimizin adeta bir tanıtım atağına kalktığını ve bu tanıtım atağının ileriki günlerde de hızla devam edeceğini belirtti.
Vali Kahraman’ın konuşmasının ardından başlayan toplantıda ileride yapılacak olan tanıtım faaliyetlerinde il ve ilçelerin tanıtımının ayrı ayrı yapılması, A’dan Z’ye ilimizin bütün değerlerini tanıtmak için bir düzenleme komistesi oluşturulması ve tanıtım planlarının bu komitenin çalışmalarına göre hazırlanmasına karar verildi. Toplantıda Feshane Erzincan Tanıtım Günlerindeki etkinliklerde yapılan tanıtım faaliyetleri ve bu faaliyetlerin sonuçları değerlendirilerek görüş alışverişi yapıldı.