AVRUPA'nın en büyüklerinden biri, Türkiye'nin ilk ve tek Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) onaylı Fuarı, If Wedding Fashion İzmir- Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı dokuzuncu kez açıldı.
İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu'nda gerçekleşen IF Wedding Fashion İzmir Fuarı açılış töreni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun ev sahipliğinde yapıldı. Açılış, Moda Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Gül Şener, İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ yerli ve yabancı çok sayıda sektör temsilcisinin katılımıyla dokuzuncu kez, Kültürpark'taki 5 numaralı holde yaptı. Fuarda, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Gaziantep, İstanbul ile yurt dışından ABD, Lübnan ve İtalya'dan 17'si yabancı, 174 katılımcı yer aldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir Belediyesi'ne fuarcılık yapması için ulvi bir görev verdiğini, kendisi ve daha sonra gelecek belediye başkanlarının bunu gerçekleştirmek için çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. Fuarcılığın İzmir Belediyesi'nin vazgeçilmez görevlerinden biri olduğunu belirten Kocaoğlu, Mart ayında açılacak yeni fuar alanının Kültürpark'taki mevcut fuar hollerinin beş katı büyük olduğunu söyledi. Kocaoğlu, 11 yıllık görevi döneminde İzmir'in pek çok kez dünyada en hızlı büyüyen kentler arasında öne çıktığını, kendisinin de en başarılı belediye başkanları arasında yeraldığını söyledi. Tüm bu ödüllere bakıldığında İzmir'in 2010 yılından bu tarafa hızla kalkındığının anlaşıldığını belirten Kocaoğlu, şöyle dedi:
"Eksiklerimizi tek tek gideriyoruz. Fuar alanını, uluslararası konser salonunu yaptık. Uluslararası opera binası ve kongre merkezinin de temelini bu yıl atacağız. Yatırımlarımızla Türkiye'nin batıya en açık kentini kalkınmada, demokraside, katılımcı yönetim anlayışıyla ülkenin kaldıraç kenti yapmak üzere yolumuza devam ediyoruz. Başarmak için yola çıktık. Koşar adım ilerliyoruz. Beş misli büylük fuar alanıyla İzmir fuarcılığı da 5 misli büyüyecek."
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özen ise, 9'uncu kez düzenledikleri  fuarın katılım oranı ve kalite çıtasını koruduğunu ve yükselttiğini söyledi. Moda Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, fuarın katma değeri yüksek üründe önemli bir yere geldiğini belirtti. Öztürk, "Kentle özdeşleşen bir fuar oldu. Geçen yıl dış satımlarla ihracatta tekstil ve hazır giyimde rekor kırdık. Yakın pazarda çok sorun olmasına karşın düne kadar beğenmediğimiz bu sektör farkını gösterdi. Bu fuar 2016'da da kapılarını başarıyla açacak. Çünkü bu yıl sorumluluğunu yerine getirmiştir" dedi.
'İPEK YOLU' GELİNLİK TASARIM YARIŞMASI SONUÇLANDI
Açılış töreninde, fuar kapsamında düzenlenen 'İpek Yolu' temalı '6'ncı Gelinlik Tasarım Yarışması'nda finale kalan 15 tasarım, sektörün beğenisine sunuldu. İlk 3'ün belirlendiği yarışmanın jüri başkanlığını Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Atınç Abay yaptı. Yarı final jürisinde; modacılar Atıl Kutoğlu, Zeynep Acar, Ertan Kayıtken, koreograf Uğurkan Erez, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ender Yazgan Bulgun, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Arzu Marmaralı, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Dr. Nevbahar Göksel, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Moda Teknolojileri Alan Şefi Erin Karakoyunlu, Gözde Moda Müşerref Ünlü yer aldı. Yarışmada, Taner Tabaklı'nın gelinlik tasarımı birinci, Elif Özkan'ınki ikinci, Neslihan Biri'ninki üçüncü oldu.
Her yıl dünyanın dört yanından ağırladığı yabancı alım heyetleri ile gelinlik sektörü ihracatına katkı koyan IF Wedding Fashion İzmir'de, bu yıl Avrupa'dan gelecek olan alım heyetleri dikkat çekti. Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İskoçya, İsveç, İtalya, Kosova, Yunanistan'dan gelecek alım heyetlerinin yanı sıra fuara Ortadoğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerden ziyaretçiler gelecek. Fuar, 7 Şubat Cumartesi günü sona erecek. Sektöre yönelik ve yalnızca profesyonel alıcıya hitap eden fuarda; gelinlik, damatlık, abiye giyim ürünleri sergilenmeye başlandı.

FOTOĞRAFLI