ESKİŞEHİR'de 'Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddetin son bulması için' kadınlar ellerinde turuncu balonlarla bisiklete binerek pedal çevirdi.
Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri ile Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) destek verdiği 'Kadına şiddete son, Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddetin son bulması için pedal çevirin' etkinliği İsmet İnönü Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde başladı. ESOGÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İnci Parlaktuna etkinlikle ilgili olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Birleşmiş Milletler'in bu yıl da 25 Kasım'dan 10 Aralık'a kadar muhtelif etkinliklerle kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetle etkin mücadeleye davet ediyor. Dünyada pek çok kent ve kurumda olduğu gibi bizler de Eskişehir'de bu etkinliğe dahil olduk. 25 Kasım-10 Aralık 2015 tarihleri arasında kentimizde ve kampüslerimiz de yapılan 16 günlük etkinliklere destek veriyoruz. Ülkemizde ve tüm dünyada kadınlar ve kız çocuklarına yönelen her çeşit ayrımcı uygulamaları ve şiddeti reddediyoruz ve turuncu renkte biz de birleşiyoruz. Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, tüm dünyada kadınların ve kız çocuklarının yüzde 35'i fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor. Dünyada çocuk yaşta evlendirilmiş 700 milyon kadın yaşıyor. Bunların 250 milyonu 15 yaşın altındayken evlendirilmiş."
Yapılan konuşmaların ardından çoğunluğu kadın yaklaşık 100 kişi, ellerinde turuncu balonlarla bisiklete binip kent merkezinde tur attı.

FOTOĞRAFLI