Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çohaz, Erciş’te muhtarlara Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ve erken yaşta evlilik semineri verdi.

Erciş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Erciş Kaymakamlığı Kaymakam Ferhat Kurtoğlu Çok Amaçlı Toplantı Salonunda ilçe muhtarlarına yönelik "ASDEP" ve "Erken Yaşta ve Zorla Evlilik Semineri" verildi. Seminer,

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çohaz, Erciş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sinan Zortul ve diğer kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Erciş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sinan Zortul’un açılış konuşmasıyla başlayan ASDEP nedir? amacı, işleyişi ve sahada karşılaşılan problemler ile Sosyal Hizmet Merkezlerinin hizmet alanı ve işleyişi hakkında ayrıca erken yaşta yapılan evliliklerin bireyler, aileler ve toplum üzerindeki olumsuz sonuçlarıyla ilgili genel bir açıklama yaparak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çohaz ise, katılımcılara ASDEP ve erken yaşta evlilik üzerine genel ve teferruatlı bir açıklama yaptıktan sonra kurum personellerinden Sosyal Çalışmacı Edanur Karaosmanoğlu ve Sosyal Çalışmacı Fehim Yıldız tarafından; erken yaşta ve zorla evlilikler, erken yaşta evlilik nedir, zorla evlilik nedir. Bakanlığın bu konu hakkındaki koruyucu ve önleyici çalışmaları, önlenmesi için neler yapılabileceği ile ilgili bilgi verilerek ayrıca Bakanlığın kuruluşu ve görevleri ile Sosyal Hizmet Merkezleri’nde sunulan hizmet modelleri anlatılarak ve ASDEP’in tanıtımı yapılarak personelin karşılaştığı ve karşılaşması muhtemel problemler ve bunların çözümü ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Seminer sonunda Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çohaz katılımcılara konularla ilgili gerekli bilgileri vererek katılımcıların sorularını yanıtlamıştır. (EKİP-ŞAK-Y)