Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, bağışlanan bir ünite kanın, 3 hastanın hayatının kurtarabilecek kadar önem taşıdığını belirterek, vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.
Başkan Yaralı, Türkiye Kızılay Derneği Manisa Kan Bağış Merkezi’nden aldıkları bilgiye göre, hava sıcaklıklarındaki düşüş nedeniyle kan bağışının azaldığı ve hastanelerin günlük kan taleplerini karşılamakta zorluk çektiğini kaydetti.
Bu bakımdan hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için ilçe halkını kan bağışında bulunmaya davet eden Yaralı, şöyle dedi;
“Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bir ünite kan 3 hastanın hayatını kurtarabilecek kadar önem taşıyor. 18 ile 65 yaş arasında ki kadınlar 12 ay içinde 3, erkekler ise en fazla 4 defa kan bağışında bulunabilir. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız gerek Manisa’daki Kızılay Kan Bağış Merkezi’ne gerekse zaman zaman ilçemize gelen Kızılay Kan alma Birimleri ve gezici kan alma ekiplerine müracaat edebilir. Bu konuda toplum olarak duyarlı olmalıyız.”
Başkan Yaralı, önemli bir sağlık sorunu bulunmayan her vatandaşın kan vererek hayat kurtarabileceğini ifade etti.