18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Programı, sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleşen resmi törenle başladı. Törende saygı duruşunda bulunulması ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu ve Atatürk Anıtı önüne çelenkler bırakıldı.
Törene; Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Vekili Funda Akçalı, Bodrum İlçe Garnizon Komutanı Albay Atilla Göksel Oral, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yrb. Hakan Demirörs, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman ve Taner Uslu, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyesi gaziler, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemine ait konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Emekli Tuğgeneral İhsan Beriş, “Bizler bugün burada; canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesindeki şehitliklerde elbiseleri dahi çıkarılmadan, bilinmeyen yerlerde kefensiz olarak yatan; bazıları da mezar taşı olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi minnet ve şükranla anmak üzere toplandık. Çanakkale’de alay komutanından son erine kadar şehit olan 57. Alayı hatırlamamak mümkün değildir. Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutan ey şehitlerimiz! Ne mutlu size.” dedi.
Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde devam eden anma programını ise salonu dolduran yüzlerce kişi izledi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan anma programında “Çanakkale Gerçeği” adlı belgeselin sunumunun ardından öğrenciler tarafından “Çanakkale Destanı” adlı dans gösteresi yapıldı. Program, Bodrum Anadolu Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale” adlı oratoryo ile devam etti. Öğrencilerin sergilediği performans, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.
Anma programı, Bodrum Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Serap Ekinci’nin sunduğu müzik dinletisi ile son buldu.