İzmir’in Metro sistemini güçlendirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi, 85 vagonun alım ihalesine çıktı. Büyükşehir Belediyesi daha önce siparişini verdiği 10 yeni vagonu da önümüzdeki haftalarda teslim almaya hazırlanıyor.
Hat ve yolcu sayısı giderek artan metro sistemini daha da geliştirebilmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, filosuna katmayı planlandığı toplam 85 vagon (17 tren seti, 5 vagonlu) alımı için ihale gerçekleştirdi. Ulusal ve uluslararası yatırımcılara açık olan ihale kapsamında iki firma teklif verdi.. İhale komisyonun yapacağı teknik incelemenin ardından ihale sonuçlandırılacak. Sözleşmenin imzalanmasının ardından, trenlerin tamamı 26 ayda teslim edilecek.
METRO FİLOSU İKİYE KATLANDI
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro sistemi için daha önce sipariş verdiği ve Çin’deki fabrikada yapımı tamamlanan 10 adet vagondan oluşan 2 tren seti de yola çıktı. Önümüzdeki günlerde İzmir Limanı’na gelmesi beklenen 10 yeni vagon ve 85 vagonlu yeni tren setleriyle metronun filodaki toplam vagon sayısı ikiye katlanarak 172’ye ulaşacak. İzmir Metrosu’nda halen günde 350 bin, İZBAN’da ise günde 280 bin yolcu taşınıyor. Bu rakam toplu ulaşımın toplam yolcu sayısının yüzde 34’üne denk geliyor.