Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından hazırlanan ve 50 bin konutu kapsayan Gaziantep Kuzey Şehir Projesi’nin altyapı ve yol çalışmaları sürüyor.
Yaklaşık 8,5 milyon metrekarelik alanda 50 bin konutun yapılacağı "Gaziantep Kuzey Şehir Projesi" için altyapı ve yol açma çalışmaları sürerken proje kapsamında ilk etapta 3 bin konutun tamamlanması planlanıyor. 5. Organize Sanayi Bölgesi’de inşa edilecek Gaziantep Kuzey Şehir Projesi için ilk etapta yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde ana yollar ve 20 metre genişliğinde ara yollar yollar açılıyor. İş makineleriyle aralıksız çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki yol çalışmasını kısa sürede tamamlamayı planlıyor.
ANTEP EVİ MİMARİSİ YAŞATILACAK
Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta kurulacak projede, geleneksel Antep evi mimarisi de yaşatılacak.Projede yeşil alanla çevrili mahalleler içinde farklı ölçeklerde meydanlar oluşturulması, araç yollarının sınırlandırılması, engellilerin kullanımı için otoparklar yapılması planlanıyor. Ayrıca projede, ulaşım ağının öncelikle yaya trafiğine göre ele alınması öngörülüyor. Projede evlerin yanı sıra camiler, iş yerleri ve ticaret merkezleri de bulunuyor.